ep el ministro de consumo alberto garzon durante la rueda de prensa de presentacion del proyecto de
Ricardo Rubio - Europa Press

"Es prohibeix la publicitat de jocs d'atzar i apostes, excepte de la 1 a les 5 del matí per televisió". Així ho ha anunciat el ministre de Consum, Alberto Garzón, al costat d'una altra sèrie de mesures per pal·liar els efectes del coronavirus sobre el consumidor espanyol.

"Hem percebut que en no haver-hi competicions esportives, les apostes s'han reduït de manera extraordinària, però no així un altre tipus de jocs com el casino que es realitzen des dels dispositius de cada habitatge; és una situació explosiva que pot derivar en un problema patològic", ha seguit Garzón.

El ministre s'ha referit també a l'aprovació d'una norma per mantenir els preus vigents del 14 de març a les funeràries i així evitar moviments especulatius observats des de llavors. "També estem pendents d'aquests comportaments en altres sectors", ha afirmat.

Garzón també ha esmentat que "aquelles persones que van comprar un producte o servei que no s'ha pogut materialitzar puguin obtenir un reemborsament si no s'ha pogut satisfer (entrada de teatre, cinema…)". Al seu torn, en el cas dels viatges ja comprats, les proveïdores de serveis i agències poden oferir un cupó a canvi amb un any de caducitat.

Finalment, aquelles empreses que ostentin un acord de continuïtat amb els seus clients (vegeu una subscripció al gimnàs o una acadèmia) s'estableix que s'haurà de retornar els imports de tots aquells serveis que no siguin oferts i, per tant, gaudits pels consumidors.

Noticias relacionadas

contador