• La ministra ha denunciat la "desinversió" a la regió
dolors montserrat

La ministra de Sanitat, Dolors Montserrat, ha carregat contra l'independentisme, que, al seu parer, només genera "enfrontament i confrontació" entre els catalans així com l’"empobriment econòmic", la "desinversió" al territori i la "fugida d’empreses "a Catalunya. Segons ha indicat, els empresaris se'n van perquè han vist que els seus accionistes "potser" en un dia "van perdre 4.000 milions d'euros" en comptes bancaris a Catalunya, ha assenyalat en una entrevista a Onda Cero recollida per Europa Press.

La ministra s'ha referit a la fugida d'empreses i de la incertesa generada a Catalunya pel Govern i, en aquest context ha assegurat com també estan veient com "els seus proveïdors de la resta d'Espanya potser tenen algun problema".

Montserrat ha afirmat que a Espanya "no hi ha cap pres polític" després de l'empresonament del president de l'ANC, Jordi Sànchez, i el d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart. Així mateix, ha recordat que aquestes dues organitzacions "mai" s'han presentat a unes eleccions autonòmiques. "A Espanya no hi ha cap pres polític, que ho són per idees, no per actes. Només hi ha persones que s'enjudicien", ha dit.

Montserrat ha subratllat que Espanya és "una de les democràcies més avançades" i totes les persones són "iguals davant la llei". La ministra ha expressat el màxim respecte a les decisions judicials després que la jutge de l'Audiència Nacional decidís enviar a la presó Sànchez i Cuixart, en entendre que a les convocatòries del passat 20 i 21 de setembre a Barcelona fetes pels líders sobiranistes es feia una crida, no una manifestació pacífica, sinó la "protecció" dels governants catalans mitjançant "mobilitzacions ciutadanes massives".

Així mateix, ha rebutjat les crítiques que ha suscitat la decisió de la magistrada, especialment les que apunten que Sànchez i Cuixart són "presos polítics": "Aquests senyors parlen de política quan són dues entitats que mai s'han presentat a unes eleccions, que no són polítics, són dues entitats socials que es deuen als seus afiliats, als socis que paguen les seves quotes", ha remarcat.

En aquest sentit, ha manifestat que l'independentisme del Govern català i del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, està "agenollat" davant la CUP, Òmnium i ANC, sabent que ni els "antisistemes" ni les dues entitats han concorregut a comicis ni se sotmeten al control parlamentari. Així doncs, ha lamentat que "siguin presents en les decisions" del Govern autonòmic.

contador