dinamaraca bandera

El Servei d'Intel·ligència de Defensa (FE) de Dinamarca va ajudar l'Agència Nacional de Seguretat (NSA) dels Estats Units a espiar alts càrrecs europeus, entre aquests la cancellera Angela Merkel entre 2012 i 2014, segons van informar aquest diumenge diversos mitjans europeus.

El mitjà Danmarks Radio va publicar aquest diumenge un reportatge en col·laboració amb altres mitjans europeus en què s'apunta que l'NSA havia accedit a missatges de text i converses telefòniques d'alts càrrecs europeus d'Alemanya, França, Suècia i Noruega a través de cables de telecomunicacions danesos amb ajuda de l'FE.

Aquest tipus d'acusacions van sorgir el 2013 quan l'excontratista de l'NSA, Edward Snowden, va filtrar aquest tipus d'informacions als mitjans.

Snowden ha comentat la notícia i ha acusat el president dels Estats Units, Joe Biden, d'estar involucrat, ja que era vicepresident dels Estats Units en el moment de la suposada vigilància i d'estar "ben preparat" per respondre a aquestes acusacions davant d'Europa.

"Biden està ben preparat per respondre per això quan aviat visiti Europa ja que, per descomptat, va estar profundament involucrat en aquest escàndol la primera vegada", ha dit Snowden al seu compte de Twitter.

Snowden va saltar a la fama el 2013 després de revelar a la premsa els programes secrets d'espionatge global de l'NSA. Després de fugir inicialment a Hong Kong, es va refugiar a Moscou on va passar diverses setmanes a la zona de trànsit de l'aeroport de Xeremiétivo, fins a rebre l'agost de 2013 asil per un any, que va ser perllongat amb posterioritat fins que recentment Rússia li va donar permís de residència indefinit.

Noticias relacionadas

contador