yolanda díaz (ministra de trabajo)

La ministra de Treball, Yolanda Díaz, ha assegurat que el Govern treballa en la creació d'una renda mínima, ja que "ara la necessitem més que mai" i "és clau per donar resposta als sectors vulnerables que queden fora d'aquesta mesura". A més, ha avançat que les dades d'abril continuaran sent "impactants".

En aquest sentit, durant una entrevista aquest divendres a la Ser, la ministra també ha assenyalat que "el Govern prendrà les mesures que siguin necessàries per reactivar l'economia i protegir la gent". "Em consta que estan treballant a màxima velocitat perquè tinguem la renda tan aviat com sigui possible. Amb el ministre Escrivá al capdavant, sortirà. Amb la renda podrem racionalitzar millor els recursos". "Els ministeris treballen per tenir-la en el menor temps possible".

Per aconseguir-ho, no obstant això, hi haurà un diàleg amb els actors polítics i els actors socials" que Díaz ha admès que "segur que és millorable" que el que tenen actualment. "És molt difícil fer un diàleg social ordinari. L'ideal seria que cadascuna de les normes tinguessin un temps de relax. Aquestes mesures són extraordinàries i no tenen el canal ordinari".

ERTO I ATUR

El Govern també està obert a "renegociar" la normativa que es dirigeix als Expedients de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO). Això sí, "després de l'estat d'alarma" i "si hi ha empreses que tenen dificultats en sectors amb dificultats".

No obstant això, ha deixat clar que "si l'empresa fa un ERTO, no pot discriminar cap treballador en atenció a les seves condicions laborals. No consentirem abusos per part de ningú". Encara que també ha volgut "donar tranquil·litat a les empreses. Hem fet pedagogia per incloure els autònoms i petites empreses. Cal tenir màxima flexibilitat i sentit comú", ha dit Díaz, que no obstant això ha afegit que "veurem com va el mes d'abril. Creiem que serà impactant, però hem de treballar perquè aquesta crisi sigui un parèntesi".

Noticias relacionadas

contador