ep ignacio gonzalez detenidocorrupcioncanal isabel ii
EUROPAPRESS

L'Audiència Nacional, en col·laboració amb la Justícia panamenya i colombiana, ha confiscat 5,4 milions de dòlars en metàl·lic (uns 4,6 milions d'euros) i diferents immobles a l'expresident de la Comunitat de Madrid Ignacio González.

Segons la Cadena Ser, que avança aquesta operació i que fonts de la investigació han confirmat, es tracta del patrimoni que l'expresident madrileny devia reunir per les seves activitats delictives relacionades amb el Canal d'Isabel II, empresa pública que va presidir, en el marc de l’anomenada 'Operació Lezo'.

Els diners confiscats estaven ocult en comptes a nom de societats titulades per testaferros. També han estat intervinguts diversos patrimonis immobiliaris de González a Colòmbia, encara pendent de taxar, segons el testimoni dels investigadors, recollit per la Cadena Ser.

Ignacio González va sortir de la presó madrilenya de Soto del Real el passat dia 8 després de pagar 400.000 euros de finança imposada per l'Audiència Nacional. Segons la Ser, la confiscació del botí ha estat decisiva per permetre la seva llibertat condicional. A més, apunten que aquesta confiscació s'ha pogut realitzar per les declaracions clau d'un dels testimonis.

contador