cb trade war china eeuu

El Ministeri de Relacions Exteriors de la Xina ha anunciat aquest divendres que ha ordenat revocar la llicència del consolat dels EUA a la ciutat de Chengdu, al sud-oest de la Xina.

El ministeri també va ordenar al consolat que cessi les operacions, segons una declaració online. "La situació actual entre la Xina i els Estats Units és quelcom que la part xinesa no vol", ha dit el Ministeri de Relacions Exteriors en un comunicat online recollit per CNBC.

"La responsabilitat recau enterament al costat estatunidenc", afegeix la declaració. "Instem de nou la part estatunidenca a revocar immediatament les seves decisions errònies rellevants, per crear les condicions necessàries perquè la relació entre els dos països torni a la normalitat".

El districte consular de Chengdu abasta la controvertida regió autònoma del Tibet, el municipi de Chongqing i les províncies de Sichuan, Yunnan i Guizhou.

L'anunci es produeix després que els EUA ordenés a la Xina tancar el seu consolat a Houston. El portaveu del Departament d'Estat dels EUA, Morgan Ortagus, va dir que l'ordre de tancar el consolat general de la Xina a Houston es va fer per protegir la propietat intel·lectual americana i la informació privada dels seus ciutadans. Pequín havia condemnat la decisió i ha advertit de l'adopció de contra-mesures fermes.

Noticias relacionadas

contador