pour-juncker-le-risque-d-un-brexit-desordonne-s-accroit

El president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker, ha assegurat que juntament amb el principal negociador del Brexit de la Unió Europea, Michel Barnier, estan fent tot el possible per aconseguir un acord sobre la sortida del Regne Unit del bloc i que si fallen, serà responsabilitat del Regne Unit. A més, Juncker ha descartat negociar durant la cimera de la Unió Europea (UE), cosa que frustra les esperances de Boris Johnson d'un acord a l'últim minut.

En una entrevista per al diari alemany Augsburger Allgemeine, Juncker ha afirmat que al costat de Barnier està treballant de forma intensa per arribar a un acord, perquè seria una catàstrofe per al Regne Unit i Europa si el Brexit es produís sense un procés organitzat.

Creu que seria una catàstrofe per al Regne Unit i Europa si el Brexit es produeix sense un procés organitzat

"El nostre principal negociador Michel Barnier i jo estem fent tot el possible per arribar a un acord", ha recalcat al diari. "Però si no aconseguim l'èxit al final, la responsabilitat recauria exclusivament al costat britànic", ha asseverat.

El Regne Unit té previst abandonar la UE el 31 d'octubre. Funcionaris a Brussel·les assenyalen que el primer ministre britànic, Boris Johnson, ha avançat poc en la negociació d'un nou acord de sortida per reemplaçar l'acord fet per l'anterior primer ministra Theresa May, però que va ser rebutjat tres vegades pel Parlament britànic.

Juncker ha afegit que les negociacions sobre una futura relació comercial amb el Regne Unit i la Unió Europea es veurien molt complicades amb un Brexit desordenat. "Volem i necessitem segellar un acord de lliure comerç", ha detallat. "Però això no passarà així, com imaginen alguns al Regne Unit. Alguns dels acords comercials que vam segellar durant el meu mandat van trigar molts anys a arribar", ha asseverat.

Noticias relacionadas

contador