moscovici-juge-l-effort-de-reformes-de-paris-insuffisant

La Comissió Europea ha advertit aquest dimecres a Espanya pels alts nivells de deute, tant públic com privat, i d'atur, especialment entre la població jove i aturats de llarga durada, i alhora ha assenyalat que la creació d'ocupació es caracteritza per una "alta proporció de contractes temporals".

La Comissió Europea publicat aquest dimecres el seu informe sobre desequilibris macroeconòmics, al qual conclou que alguns indicadors segueixen estant per sobre dels llindars de referència en un total de dotze països de la Unió Europea. Juntament amb Espanya, Brussel·les ha identificat desequilibris a Bulgària, Croàcia, Xipre, França, Alemanya, Irlanda, Itàlia, Països Baixos, Portugal, Eslovènia i Suècia.

Pel que fa al deute espanyol, la Comissió Europea ha afirmat que segueix existint la necessitat de despalanquejament tot i que el nivell d'endeutament del sector privat ha caigut al llarg de 2016, especialment en el cas de les empreses. Tot i això, Brussel·les ha criticat que la ràtio de deute públic segueix sent "alt" i només es redueix "lentament" gràcies al "fort creixement".

D'altra banda, l'Executiu comunitari subratlla que la taxa de desocupació ha disminuït "ràpidament" però segueix sent "massa alta", sobretot entre els joves i els aturats de llarga durada. A més, Brussel·les ha criticat que la creació d'ocupació es caracteritza per una "alta proporció de contractes temporals".

Un altre dels desequilibris identificats per la Comissió Europea a Espanya és l'alt nivell de la posició d'inversió internacional neta (NIIP, per les sigles en anglès), que és la diferència entre les inversions d'un país determinat a l'exterior i les inversions al país procedents de l'exterior.

contador