ep comparecenciaministroexteriores josep borrell encongreso
Oscar del Pozo - Europa Press

El ministre d'Afers Estrangers, UE i Cooperació, Josep Borrell, ha rebut la publicació de la sanció que li ha imposat la CNMV per una venda d'accions d'Abengoa com la conseqüència lògica de no haver-la recorregut davant el Ministeri d'Economia, segons fonts del seu entorn consultades per Europa Press.

La CNMV li ha imposat una sanció de 30.000 euros per considerar que va realitzar una operació de venda d'accions d'Abengoa haver utilitzat informació privilegiada quan era conseller de l'empresa.

Borrell va afirmar al Congrés el 17 d'octubre que, tot i que discrepava de la CNMV, perquè nega haver tingut informació privilegiada, no presentaria recurs, perquè ho hauria de fer davant del Ministeri d'Economia i això generaria una situació anòmala.

En no recórrer, la sanció és ferma, es publica i segueix el seu curs administratiu, de manera que, segons les fonts consultades, la publicació de la sanció no suposa cap novetat. A més, han puntualitzat que el ministre ja va presentar un escrit en què va dir que no anava a recórrer-la per no considerar procedent que un membre del Govern recorregués davant un altre una sanció.

D'aquesta manera, el ministre haurà d'abonar una sanció molt superior a l'operació de 2015 que està en l'origen de l'expedient, que va ser una venda d'accions, pertanyents a la cartera d'un familiar, però que gestionava ell, valorada en 9.030 euros.

Amb tot, Borrell també va reconèixer davant les Corts que l'operació "no va ser adequada pel moment en què es va produir i per l'aparença d'irregularitat que ha pogut generar". No obstant això, ha insistit que aquest "error" és una "falta administrativa" i que, segons la legislació vigent, no afecta la seva idoneïtat per ser ministre.

Per la seva banda, fonts del Palau de la Moncloa han expressat aquest dimarts que donen suport "absolutament" al ministre i han recordat que ell ja va explicar per què no recorria la sanció, tot i estar-hi en desacord.

Noticias relacionadas

contador