ep archivo   el presidente del gobierno pedro sanchez 20230717111302
Ricardo Rubio - Europa Press - Archivo

Bloomberg dedica aquest dimecres un espai en portada a Pedro Sánchez i les eleccions de diumenge a Espanya. Sota el titular, Sánchez s'esforça per defensar l'economia espanyola, l'agència reconeix que és probable que la resistència de l'economia del nostre país "no sigui suficient per convèncer els votants que reelegeixin el president del Govern a les eleccions del diumenge”. Afegeix que "els socialistes semblen abocats a perdre davant del conservador Partit Popular".

Afirma 'Bloomberg' que "els espanyols segueixen patint una de les caigudes més grans de la renda real d'Europa", tot i que la producció creix a un ritme constant, la inflació es normalitza i l'ocupació arriba a xifres rècord.

"La forta erosió del poder adquisitiu i la disminució del consum segueixen sent els principals obstacles per als socialistes, que van perdre àmplies zones del país enfront del Partit Popular d'Alberto Núñez Feijóo i el partit d'extrema dreta Vox a les eleccions locals del 28 de maig", subratlla.

Bloomberg cita l'expert Manuel Hidalgo, economista d'Esade, que diu que "pots estar creixent més que la resta del continent i creant més ocupació amb la inflació més baixa, però si les famílies no poden arribar a final de mes, te'n culpabilitzaran”.

L'agència enumera les millores econòmiques que ha viscut Espanya de la mà de Pedro Sánchez. Així, fa referència al fet que s'ha aconseguit reduir la inflació més que en altres països membres del bloc monetari. També destaca que l'economia espanyola està creixent quatre vegades més que la mitjana de la Unió Europea, tot i que continua intentant recuperar el terreny perdut després d'haver patit més impacte en la producció que altres països durant la pandèmia de Covid. Segons les darreres previsions trimestrals del Banc d'Espanya, és probable que Espanya necessiti almenys fins a finals del 2025 per tancar la bretxa amb la zona euro.

"El PIB per càpita d'Espanya també va quedar darrere de la resta d'Europa el 2019-2022, amb una contracció acumulada del 2,4%. Només Islàndia va ser pitjor. Alguns economistes han posat en dubte la fiabilitat de les lectures oficials del PIB després de una sèrie de fortes revisions a l'alça l'últim any”, escriu.

"La inflació rècord i el creixement endarrerit, compensats només en part per pujades salarials moderades, han deixat la renda disponible de les llars un 2,4% per sota d'abans de la pandèmia", afegeix.

Noticias relacionadas

contador