coronavirus biden annonce de nouvelles mesures generalisation des vaccins et des tests 20210916001704

El president dels EUA, Joe Biden, va pronunciar aquest dimarts el seu primer discurs sobre l'estat de la Unió, prometent "infligir dolor" al president rus, Vladimir Putin, en resposta a la invasió d'Ucraïna.

"Estem asfixiant l'accés de Rússia a la tecnologia, cosa que minarà la seva força econòmica i debilitarà el seu exèrcit durant anys", va afirmar Biden.

Dirigint-se directament als oligarques russos, Biden va prometre que els Estats Units "confiscaran els seus iots, els seus apartaments de luxe, els seus avions privats. Anem a buscar els vostres guanys mal produïts", va advertir.

També va lloar el coratge i la resistència del poble ucraïnès, que dimarts a la nit es va enfrontar a un ferotge bombardeig de míssils sobre les seves principals ciutats i va continuar resistint l'avenç de Rússia.

"Putin pot envoltar Kíev amb tancs, però mai guanyarà els cors i les ànimes del poble ucraïnès. Mai extingirà el seu amor per la llibertat. Mai debilitarà la determinació del món lliure", va dir Biden.

CONTROLAR ELS PREUS

Una de les conseqüències d'aquesta guerra és que suposa un increment dels preus, que ja estaven tensionats per la pandèmia de Covid-19.

Biden ha reconegut aquest dimarts que "massa famílies estan lluitant per mantenir-se al dia amb les factures", alhora que esbossava mesures per fer front a la inflació.

"La inflació els està robant guanys", va dir. "Per això la meva màxima prioritat és posar els preus sota control".

El president va avançar que les seves mesures per fer front als alts preus inclouen impulsar "la fabricació de més cotxes i semiconductors als Estats Units" i reduir els costos dels medicaments.

També va reiterar la crida a reduir el cost de la cura dels nens, esmentant les seves propostes d'oferir dos anys gratuïts de preescolar i limitar la despesa de les famílies.

"La classe mitjana i els treballadors no haurien de pagar més del 7% dels seus ingressos per cuidar els seus fills petits", va dir.

A més, Biden va parlar de reduir els costos energètics de les famílies en "una mitjana de 500 dòlars l'any combatent el canvi climàtic", i va explicar que es pot fer mitjançant crèdits fiscals per a llars i empreses energèticament eficients i altres mesures.

contador