coronavirus-l-approbation-d-un-vaccin-doit-etre-effectuee-scientifiquement-dit-biden 20201120103348

El president electe dels EUA, Joe Biden, nomenarà el general retirat Lloyd Austin per ser el seu secretari de Defensa aquest mateix dimarts, va informar una persona familiaritzada amb la decisió a Reuters, i presentarà públicament l'equip de salut que liderarà la lluita de la seva administració contra la pandèmia de la COVID-19.

Austin, de 67 anys, excap del Comandament Central dels EUA que va supervisar les forces a l'Orient Mitjà sota el president Barack Obama, serà el primer secretari de Defensa negre dels EUA si el Senat ho confirma.

Austin, que es va retirar el 2016, necessita una dispensa del Congrés per ocupar el lloc, ja que ha estat fora de l'exèrcit menys dels set anys requerits. El primer cap del Pentàgon del president Donald Trump, el general retirat de la Marina James Mattis, també va necessitar una exempció per servir.

Conegut com un astut estrateg amb un profund coneixement de les forces armades, Austin va desenvolupar una relació de treball amb Biden durant l'administració d'Obama i ha estat assessorant l'equip de transició en qüestions de seguretat nacional, va dir la persona familiaritzada amb la decisió de nomenar-lo.

Noticias relacionadas

contador