ep la presidenta de la comunidad de madrid isabel diaz ayuso interviene en un acto en el instituto
Ricardo Rubio - Europa Press

Isabel Díaz Ayuso ha anunciat que la Comunitat de Madrid mantindrà fins a finals d'any la rebaixa del 60% en el preu de l'abonament transport, una mesura que inicialment caducava aquest 30 de juny. Així mateix, també es prorroga el descompte del 50% als títols multiviatge.

"Us anuncio que ampliarem fins a final d'any aquesta rebaixa del 60% del preu dels abonaments mensuals de transport públic i al 50% els títols multiviatge, beneficiant així 7 milions d'usuaris madrilenys, que s'estalviaran 30 milions d'euros al mes", ha comunicat la candidata a la Presidència de la Comunitat de Madrid, durant la seva intervenció a la primera sessió del Ple del debat d'investidura.

Així, l'abonament Jove 30 dies continuarà tenint un preu de 8 euros; el Normal A serà de 21,80; la zona B1 costarà 25,40; 28,80 euros per als usuaris del B2, i 32,80 euros per als que viatgin a la B3-C1/C2. Per part seva, els títols de 10 viatges de Metro, Metro Lleuger i EMT es mantenen en 8,5 euros sempre que s'utilitzin dins de la zona A.

La presidenta en funcions ha comunicat, igualment, que el bitllet senzill de metro serà d'1,5 euros independentment del nombre d'estacions a recórrer.

Díaz Ayuso ha insistit en la promesa electoral d'unificar en dues úniques zones tarifàries el mapa de la regió. Amb aquesta mesura estima que s'estalviarà fins a 180 euros anuals a veïns de localitats com El Atazar, Bustarviejo, Cercedilla o Colmenar de Oreja.

Aquesta simplificació té com a objectiu que les actuals B1, B2, B3, C1 i C2 esdevindran una única zona B amb la tarifa actual de B1.

D'altra banda, també s'aplicarà la gratuïtat del transport públic per a persones amb discapacitat de grau igual o superior al 65%.

contador