• La votación quedó en empate a 1.515 votos entre el 'SI' y el 'NO' por el apoyo a Artur Mas
antonio baños, cup

El resultat de la votació de la CUP d’aquest diumenge sobre l’acceptació o no de l'última proposta de Junts pel Sí per investir Artur Mas ha estat curiós: es va saldar amb un empat a 1.515 vots entre el 'Sí' i el 'No'. L’estranyesa de la xifra, juntament amb el fet que després d'aquest empat sigui ara la direcció del partit qui decidirà sobre l'assumpte, han fet multiplicar els dubtes i l'ombra del frau sobrevola la votació.

Des que es conegués el resultat de les votacions s'han multiplicat les sospites sobre el procés. Molts destaquen que és molt estrany que s'hagi produït un empat exacte i insinuen que aquesta situació estava preparada. I és que la CUP ha posposat la decisió final fins al 2 de gener, moment en què ja no decidiran els militants de la formació anticapitalista si s'accepta o no la proposta de Junts pel Sí, sinó la direcció de la formació durant una reunió amb prop de 70 representants territorials que formen el Consell Polític de la CUP. Això ha fet saltar les alarmes.


Segons recull El Español, la perplexitat i el neguit s'han apoderat de bona part dels militants que aquest diumenge van acudir a votar. Consultats a la sortida de la cita, ells mateixos sembraven els dubtes sobre el possible frau instigat presumptament per la direcció del partit en veure l'enorme divisió que existia.


"Sembla impossible que s'empati a vots precisament en la votació final", explicava un jove militant de la CUP de Sabadell, visiblement molest pel desenllaç de l’assemblea. Però no només els militants posaven en dubte els resultats de la votació.


I és que, segons informa aquest mitjà, alguns càrrecs tècnics del partit no descartaven en privat la possibilitat que l'esmentat frau s'hagués produït per mantenir la cohesió de la formació davant un possible resultat que impliqués la victòria d’una de les opcions per només tres o quatre vots.


No obstant això, des de la direcció de la CUP han desmentir ràpidament qualsevol tipus de tupinada, assegurant que s'havien comptat les paperetes fins a tres vegades i que, al principi, tampoc no donaven crèdit al resultat. La sorpresa de la direcció davant l'empat exacte era tan gran que, segons diuen, el retard de més de mitja hora en comunicar els resultats es va deure precisament al fet que els vots es van tornar a comptar per assegurar que no hi havia cap error.


HI HAURÀ NOVES ELECCIONS?


Els dubtes sobre el desenllaç del proper 2 de gener s'han multiplicat en les últimes hores. La situació ha adquirit un caire que ja han començat a aparèixer els possibles escenaris que s'obriran, depenent de la decisió de la CUP. Així, s'ha dit que els anticapitalistes no descarten la convocatòria de noves eleccions a Catalunya per intentar formar un Govern amb ERC i Podem, i deixar de banda els liberals de CDC liderats per Artur Mas.


Segons informa El Confidencial, la CUP ha estudiat un escenari amb noves eleccions en el qual podrien formar Govern amb ERC i Podem, per la qual cosa ja s'haurien produït acostaments i converses entre els líders dels diferents partits i membres de la formació anticapitalista en aquest sentit. Sobre la taula, hi hauria la possibilitat d'acceptar un referèndum vinculant, com ofereix Podem, a tot l’Estat, a canvi de frenar el procés de declaració unilateral d'independència.

contador