ep manifestacion de los trabajadores de nissan en madrid
UGT

Més de 1.500 treballadors s'han alçat contra el tancament de les plantes de Nissan a Espanya. L'escenari ha estat Madrid, ciutat en la qual els manifestants han lliurat un manifest als grups parlamentaris per posicionar-se contra la clausura que, segons sindicats, suposaria 2.525 acomiadaments via ERO.

La manifestació ha tingut lloc tan sols un dia després que la directiva de Nissan Motor Ibèrica expliqués als representants sindicals la justificació tècnica del tancament de les plantes, redactada en l'informe sobre aquest.

Des d'UGT, el seu secretari general, Pepe Álvarez, un més dels manifestants a la capital, ha demanat a la companyia que retiri l'ERO i es negociï una altra sortida: "S'ha d'ajornar el procés per continuar negociant, la solució no és el tancament", ha assegurat.

En aquesta mateixa línia s'ha expressat Raúl Montoya, secretari d'Acció Sindical de la Federació d'Indústria d'USO, i ha exigit la derogació de l'article 51 de l'Estatut dels Treballadors: "Això permetrà a l'Autoritat Laboral recuperar les competències per a la tramitació administrativa dels acomiadaments col·lectius en casos tan injustificats com el que ha plantejat Nissan"

Noticias relacionadas

contador