• Buffett va destacar que "vendre valors basats en el resultat dels impostos molt poques vegades ha entrat a la nostra estratègia", apunta
ep warren buffett
EUROPA PRESS

Warren Buffett, el segon home més ric del món, no perd de vista la reforma fiscal de Donald Trump. El màxim accionista i director executiu de Berkshire Hathaway va indicar en una entrevista aquest dimarts a CNBC que es pot veure obligat a comprar o vendre accions en la seva cartera d'inversions sobre la base del resultat d'aquesta nova legislació.

Buffett considera que el Congrés i el president Donald Trump tindran èxit en la seva proposta de rebaixa d'impostos. "Seria una mica ximple tenir guanys ara i pagar un impost del 35%, mentre que si s’espera uns pocs mesos, és probable que es pagui el 25%", ha indicat a CNBC. "La veritat és que preferiríem vendre coses amb pèrdues que guanys. Ara mateix estem asseguts esperant, perquè d'aquí a tres mesos, sabrem la resposta de si aquest any era de generar guanys o pèrdues", apunta.

Buffett va destacar a l'entrevista que ara està pendent de la reforma fiscal "perquè podem o no tenir un canvi en el codi tributari i podrem tenir moltes accions amb molts guanys o algunes amb pèrdues", va destacar l'inversor. La cartera borsària de Berkshire estava valorada en més de 135.000 milions de dòlars a finals de juny. Algunes de les majors participacions -com Coca-Cola i American Express- han guanyat significativament des que Buffett els va comprar. Però una altra gran participació, International Business Machines, no ha anat tan bé.

UN AMBICIOSO PLAN DE TRUMP

La propuesta de reforma fiscal que presentó Donald Trump la semana pasada incluye entre los principales puntos: la reducción la tasa impositiva para las empresas del 35% al 20% y simplifica los tramos de impuestos de la renta individual, al pasar de las siete actuales a tres: del 12%, del 25% y del 35%.

El plan elimina también el impuesto de sucesiones, crea una nueva deducción por adultos dependientes, como personas mayores o enfermos, y amplía la básica para personas a 12.000 dólares y 24.000 para parejas. La incógnita que sigue sin desvelarse es cómo compensará la caída en la recaudación fiscal, calculada en torno a 5 billones de dólares en diez años, para evitar que se genere más déficit presupuestario.

Warren Buffett considera eliminar el impuesto de sucesiones como propone Donald Trump como parte de la reforma fiscal que se negocia en Estados Unidos sería un “error terrible”. “Si se aprueba la reforma de la que están hablando, yo podría dejar unos 75.000 millones de dólares a mis hijos, a mis nietos y a mis bisnietos”, dijo el legendario inversor en una entrevista al canal financiero CNBC.

Noticias relacionadas

contador