• El dilluns, el Dow Jones va tornar a marcar un nou màxim històric
  • La Fed comunicarà el dimecres si apuja els tipus d'interès el miércoles si sube los tipos de interés
New York Stock Exchange, markets, traders, USA, stocks, shares, Wall Street. Photo: Pete Bellis

Wall Street ha obert amb lleugeres pujades. Aquesta jornada, els inversors tenen posada la mirada en el Dow Jones, que el dilluns va tornar a marcar un màxim històric, perquè està a un 1% d'arribar a una altra barrera psicològica que són els 20.000 punts. El mercat nord-americà també està atent de la reunió de la Reserva Federal dels EUA, que demà comunicarà si finalment apuja els tipus d'interès a l'interval del 0,5% - 0.75% des de l'actual 0,25 -0,5%.

  • 38.686,32
  • -
  • 18.536,65
  • -0,01%
  • 5.671,19
  • -

El Dow Jones està imparable des de la victòria del republicà Donald Trump en les eleccions dels EUA del passat 8 de novembre. L'índex ha aconseguit 15 màxims històrics després de la victòria de Trump i el d'aquest dilluns, en els 19.796,43 punts, serà el sisè consecutiu.

Un altre protagonista aquest dimarts és el petroli. L'acord entre els membres de l'Organització de Països Productors de Petroli (OPEP) i els externs al càrtel suposa una retallada sobre el paper d'1,8 milions de barrils diaris. A més, l'objectiu és que el cru abast el rang entre 60-70 dòlars per barril, encara que de moment el preu està encara lluny d'aquests nivells.

Cal destacar que l'índex Dow Jones va tornar a marcar aquest dilluns un nou màxim històric en els 19.796,43 punts

El dilluns, el barril de Brent va aconseguir els seus màxims anuals per sobre dels 57 dòlars, però aquest dimarts les pujades estan sent més lleugeres i fins i tot ha cotitzat amb caigudes a primera hora de la jornada Europea. A l'hora de l'obertura de Wall Street, el Brent cotitza amb pujades del 0,5% fins als 55,97 dòlars i el barril del West Texas, de referència als EUA, avança un 0,49% fins als 53 dòlars.

En el plànol macroeconòmic, aquest dimarts s'ha publicat l'índex NFIB de les petites empreses que s'ha situat al novembre en els 98,4 punts per sobre dels 94,9 punts del mes d'octubre. A més, els preus d'importació dels EUA van caure un 0,3% en el mes de novembre.

En l'àmbit empresarial, ABM Inds, Heico i Nordson presentaran els seus comptes trimestrals després del tancament del mercat nord-americà. Encara que també caldrà estar pendent d'Apple que està negociant amb Softbank invertir 1.000 milions de dòlars en el seu fons d'inversió tecnològic. I Bill Gates i Jeff Bezos crearan juntament amb altres multimilionaris un fons de 1.000 milions de dòlars per invertir en energies netes.

Al mercat de deute, els inversors segueixen venent bons del Tresor nord-americà. El dilluns la seva rendibilitat va escalar fins al 2,5%, màxims dels últims 27 mesos. Per la seva banda, l'euro cau un 0,13%, fins als 1,0621 dòlars.

Pel que fa a la política, el president electe dels EUA, Donald Trump, continua amb els seus nomenaments. Trump ha confirmat aquest dimarts que el president de la petroliera Exxon-Mobil, Rex Tllerson, serà el seu candidat a secretari d'Estat, després de diversos dies de rumors que li situaven en aquest lloc. En un comunicat, Trump ha ressaltat "la seva tenacitat, àmplia experiència i profunda comprensió de la geopolítica" per defensar que es tracta d'una "excel·lent elecció" per ser el cap de la diplomàcia nord-americana.

Noticias relacionadas

contador