• L'optimisme de les borses, recolzat per l'optimisme dels nord-americans sobre la seva economia
Wall Street, New York Stock Exchange, markets, traders, US, America

Wall Street obre amb lleus pujades del 0,2% de mitjana que, com està ocorrent amb Europa, podia ser també de 'tranquil·litat' després d'una setmana en la qual els índexs americans han marcat màxims històrics un dia darrere l'altre. Wall Street continuarà digerint les paraules d'aquest dijous de Mario Draghi i la decisió del BCE d'augmentar els estímuls, que arriba una setmana abans que la Reserva Federal (Fed) anunciï la seva esperada pujada de tipus.

  • 38.239,66
  • -
  • 17.718,30
  • 1,65%
  • 5.533,90
  • -

La previsible decisió de la Fed incrementarà encara més les divergències entre les polítiques monetàries a banda i banda de l'Atlàntic que posen de manifest que, mentre la situació als Estats Units va recuperant-se, a Europa la realitat és bastant més pessimista. En aquest sentit, CNBC ha publicat els resultats de l'enquesta CNBC All-Economic Survey que mostren un increment sense precedents de 17 punts, fins al 42%, entre els nord-americans que creuen que l'economia millorarà l'any que ve. L'enquesta es va realitzar entre els dies 2 i 5 de desembre.

Per la seva banda, el petroli és també protagonista aquest divendres davant la reunió dels països de l'OPEP (Organització de Països Exportadors de Petroli) i els productors que no pertanyen al càrtel. Tots dos busquen arribar a un acord que suposa que els segons redueixin la producció en 600.000 barrils diaris perquè el pacte aconseguit pels primers la passada setmana tingui validesa. Rússia haurà de comprometre's a una retallada de producció de la meitat d'aquests 600.000, és a dir, de 300.000 barrils al dia. A aquestes hores, el Brent puja un 0,13% mentre que el West Texas registra alces del 0,43%.

Els índexs americans han marcat màxims històrics un dia darrere l'altre de la setmana

Per a la setmana vinent, la reunió de la Reserva Federal, les conclusions de la qual es coneixeran el dimecres, serà, sens dubte, la cita més important. Es preveu una pujada de tipus d'un quart de punt, fins al nivell del 0,75% des de l'actual rang de 0,25% i 0,50%. Aquest increment podria estar ja descomptat pel mercat ja que les borses porten temps anticipant-lo, per la qual cosa una de les claus de la trobada serà aconseguir alguna pista, per part de Janet Yellen, sobre el ritme d'increment de tipus per al proper any (s'esperen entre dues i tres pujades de tipus en 2017).

En el plànol macroeconòmic, s'ha publicat la confiança del consumidor de la Universitat de Michigan del mes de desembre. La dada s'ha situat en 98 punts, enfront dels 94,5 esperats i als 93,8 del mes anterior.

Noticias relacionadas

contador