• Amb unes xifres superiors a les esperades, les accions es disparen
  • Els inversors esperen el missatge del banc central, sense canvis esperats
wall street
Alex Proimos ( https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/deed.en ) No changes made

Els principals índexs de la Borsa de Nova York pugen recolzats per l'impuls d'Apple, que va superar amb folgança, amb els seus resultats, la previsió dels analistes. La referència del dia, en mig de les xifres empresarials, són les conclusions de la reunió de la Reserva Federal (Fed).

  • 38.852,27
  • -
  • 18.093,57
  • 1,13%
  • 5.592,45
  • -

Apple va protagonitzar aquest dimarts, després del tancament dels mercats, un dels moments més esperats en la temporada de resultats. I no va decepcionar. La companyia liderada per Tim Cook va informar d'un benefici per acció (BPA) d'1,42 dòlars, respecte a la xifra esperada pel consens d'analistes de Thomson Reuters d'1,38 dòlars. Els títols s'apunten un 7%.

També va reportar els seus números Twitter, amb un BPA de 0,13 dòlars, per sobre del que s'esperava. Però va decepcionar el mercat amb els seus ingressos que es van quedar en 602 milions. Les accions es van desplomar un 10%. Aquest dimecres, abans de l'obertura del mercat, ha sigut el torn de Coca-Cola, amb un BPA de 60 centaus, dos més del que estava previst, tot i això, cotitza amb pèrdues de més del 3%.

HI HA MARGE PER A LA SORPRESA DE LA FED?

La reunió, que és la vintena de l'etapa amb Janet Yellen al capdavant, arriba amb els tipus entre l'interval del 0,25% i el 0,5%. Després d'aquesta setmana, queden tres reunions per celebrar-se, al setembre i desembre amb discurs posterior de la presidenta, Janet Yellen, i amb actualització de previsions econòmiques. Entre mig, al novembre, només amb un comunicat, com aquesta setmana. Segons l'indicador FedWatch de CME, el mercat assigna un 2,4% de probabilitat que hi hagi una pujada en aquesta reunió, un 25,2% a que pugi el 21 de setembre, percentatge que tan sols s'eleva fins el 27,3% en cas de que no hi hagi moviment de tancament de l'estiu. Pràcticament tots els experts coincideixen en que la resposta és 'no'. "La probabilitat d'una pujada de tipus s'ha reduït al mínim després del Brexit, així que el més probable és que hi hagi unanimitat a la Fed per no fer res", opinen els analistes de Bankinter. Quant al missatge, afegeixen, "hauria de sonar prudent però potser hi ha membres que segueixen optant per l'estratègia de normalització, així que s'ha d'anar en compte perquè això pot caure malament al mercat".

contador