• Aunque seguirá lateral mientras no supere los 10.630 puntos
  • Gestamp cancela su entrada en Abengoa, suspendida por la CNMV
  • Atentos a una batería de datos económicos en Estados Unidos
stock

Pèrdues moderades per a l'IBEX, en una jornada en la qual els inversors segueixen pendents de les tensions geopolítiques, després que Turquia derroqués un avió de combat rus. A Espanya, destaquen els problemes financers d'Abengoa, que afecten també als seus bancs creditors.

Wall Street va tancar guanys molt suaus (Dow Jones: +0,11%; Nasdaq: +0,01%; S&P: +0,12%), mentre a Àsia les borses han tancat amb signe mixt i escàs moviment.

VISIÓ DE MERCAT: MERRILL LYNCH ESPERA GUANYS MODESTOS EL 2016

Bank of America Merrill Lynch s’ha llançat a fer el seu pronòstic per als propers 10 anys de Wall Street. El banc d’inversió preveu un ral·li de fins al 70% que situï l’S&P 500 en els 3.500 punts. No obstant això, a mitjà termini, prevé que tanqui el 2016 en nivells de 2.200 punts, amb guanys moderats respecte del tancament del dimarts (2.086 punts).

El cap d’estratègia de renda variable per als Estats Units de l’entitat, Savita Subramian, va comentar que "esperem guanys modestos per a les accions de gran capitalització dels Estats Units el 2016. Encara que la probabilitat d’una caiguda durant els 12 propers mesos és baixa des del nostre punt de vista”, va assegurar.

ECONOMIA: BATERIA DE DADES ECONÒMICS ALS ESTATS UNITS

Estats Units: sol·licituds setmanals d’hipoteques (13.00 h); peticions setmanals d’atur (14.30 h); ingressos i despeses personals d’octubre (14.30 h); comandes de béns duradors d’octubre (14.30 h); índex de preus d’habitatge FHFA de setembre (15.00 h); índex Markit PMI novembre preliminar (15.45 h); índex de confiança Universitat de Michigan novembre final (16.00 h); venda d’habitatges nous d’octubre (16.00 h).

EMPRESES: SITUACIÓ CRÍTICA A ABENGOA

Situació crítica a Abengoa, que podria entrar en concurs de creditors pel fracàs de l’entrada de Gestamp al seu capital, davant del rebuig dels bancs creditors per finançar la companyia de manera addicional.

Banc Santander, un dels bancs més exposats a Abengoa, cau amb força a l’IBEX després de la notícia que l’empresa ha sol·licitat el preconcurs de creditors.

A Europa, Thomas Cook i Betfair presenten resultats. Als Estats Units, serà el torn de Deere & Co.

ANÀLISI TÈCNICA: LA FIGURA DE L’IBEX NO HA ESTAT DOLENTA

"Forts descensos durant bona part de la sessió de dimarts a l’IBEX-35, si bé va acabar amb caigudes contingudes 0,68%. El selectiu va cobrir el buit alcista que veníem comentant del passat dimarts. A més, va aconseguir subjectar-se a prop del suport dels 9.997 punts, preus als quals va arribar gairebé a tocar perillosament durant el dia.

La figura realitzada en el moment del tancament no va ser dolenta, si bé es manté cotitzant en una banda lateral sense oferir, de moment, cap senyal que ens faci pensar en una recuperació de la seva sèrie de preus. Per observar una millor tècnica hauríem d’esperar a veure la superació dels 10.631 punts, màxims del mes d’octubre.

Per sota, seguirem molt pendents del seu comportament en els 9.997 punts ja que si se’n confirmés l’abandó, estaríem abans una probable tornada als mínims del passat mes de setembre, que va dibuixar en els 9.231 punts", explica César Nuez, analista de Trader Watch.

ALTRES MERCATS

Els futurs sobre el barril de cru Brent pugen 0,5%, fins als 46,35 $.

Els bons del tresor a 10 anys pugen 2/32 dòlars; la seva rendibilitat cau fins al 2,232%.

L’euro puja un 0,2%, fins a 1,0669 $.

contador