• Se espera que declare el preconcurso de acreedores en breve
  • El selectivo español, entre el soporte de 10.000 y la resistencia de 10.630
  • El PIB de España ha subido un 0,8% en el tercer trimestre
abengoa, solar, energia

Obertura lleugerament a la baixa per a l'IBEX i la resta de borses europees, després dels guanys de dimecres, que en el cas de l'IBEX van ser molt menors pel desplom d'Abengoa i el seu efecte negatiu sobre el sector bancari espanyol.

Wall Street va tancar amb un escàs moviment (Dow Jones: 0,00%; Nasdaq: +0,26%; S&P: -0,01%), ja que els inversors es van mantenir al marge del mercat, a causa de la festivitat d’aquest dijous als Estats Units (és Acció de Gràcies). A més, aquest divendres les Borses només obriran mitja sessió, per la qual cosa fins dilluns no començarà a funcionar amb normalitat el mercat americà. A Àsia, les Borses cotitzen amb saldo mixt.

VISIÓ DE MERCAT: XINA I PETROLI, PREOCUPACIONS DELS INVERSORS

Els analistes de BNP estimen que el 2016 començarà llastrat per nombroses incerteses que s’han generat al llarg del 2015. Així, destaquen el creixement de la Xina i els països emergents i el petroli entre les principals preocupacions dels inversors.

“En el cas de la Xina, mantindrà un pobre dinamisme relatiu (6,5/%7,0%), consolidant el seu canvi de model de creixement”, apunten des de l’entitat. En aquesta situació, “els països més beneficiats seran els exportadors de productes amb valor afegit, de serveis”.

Respecte del petroli, apunten que “les estimacions d’oferta i demanda donen suport a una recuperació del preu”. Això permetrà, al seu torn, una recuperació de la inflació. “L’efecte base apunta ja a un repunt el 2016, encara que a taxes moderades”.

EMPRESES: ABENGOA SEGUEIX CENTRANT L’INTERÈS

Abengoa segueix centrant l’atenció dels inversors. La companyia serà exclosa aquest divendres de l’IBEX-35 i s’espera que declari el preconcurs de creditors, cosa que li permetrà quatre mesos per negociar amb els bancs creditors.

Les necessitats de tresoreria de la companyia ascendeixen a 600 milions d’euros fins al març, afirma Cinco Días.

ECONOMIA: PIB D’ESPANYA DEL TERCER TRIMESTRE

Aquest dijous se celebra el Dia d’Acció de Gràcies als EUA, per la qual cosa Wall Street no obrirà les portes. Davant de la manca de referències a l’altra banda de l’Atlàntic, els inversors estaran pendents de les dades que es publiquin a Europa.

Així mateix, a Alemanya es publica l’índex GFK de confiança del consumidor de desembre, i a la zona euro es coneixeran les dades de massa monetària M3 del mes d’octubre.

ANÁLISI TÈCNICA: SEGUEIX COTITZANT EN UN RANG LATERAL

Pujades moderades dimecres a l’IBEX-35, en un dia dominat majoritàriament pels números vermells. El nostre selectiu segueix molt a prop del suport dels 9.997 punts, preus que vigilarem durant les properes sessions i l’abandó del qual suposaria una tornada als mínims de l’any assolits el mes de setembre (9.430 punts).

El primer nivell de resistència es troba en els 10.400 punts, encara que el nivell clau correspon als 10.631 punts, màxims de començaments d’aquest mes. Només la superació d’aquest nivell de preus ens faria pensar en una millora del seu complicat aspecte tècnic.

ALTRES MERCATS

Els futurs sobre el barril de cru Brent cauen 0,2%, fins als 46,06 $.

Els bons del tresor a 10 anys pugen 1/32 dòlars; la seva rendibilitat puja fins al 2,234%.

L’’euro cau 0,07%, fins als 1,0618 $.

contador