ep valores en la bolsa de madrid espana a 4 de septiembre de 2020 el ibex 35 repuntaba un 17 en la
Óscar Cañas - Europa Press

Les accions de Urbas acumulen un repunt del 157% aquestes últimes quatre sessions. Amb aquests guanys, han passat d'acumular una reculada del 13% a disparar-se un 136% des que va començar 2020. I d'aquesta manera, se situa com el segon millor valor de la borsa espanyola en el que va d'any, només per darrere de Berkeley (+217%).

  • 0,22€
  • -0,90%
  • 28,96€
  • 0,49%
  • 0,00€
  • 2,44%

Els inversors es van llançar a comprar dimecres passat, després de conèixer que la companyia, tradicionalment centrada en el negoci immobiliari, havia ampliat la diversificació del seu negoci amb la compra d'un jaciment a cel obert a Silán (Lugo). Els seus títols es van disparar un 30,3% aquell mateix dia, i van tornar a repuntar un 55,81% el dijous i un 23,13% el divendres. Aquest dilluns va mantenir la seva bona ratxa amb un avanç del 3,03%.

Al tancament de la sessió d'ahir, els títols de la companyia es pagaven a 0,017 euros. "Tenint en compte que Urbas ha estat cotitzant a mig cèntim per acció (0.005€) no es fa gaire difícil per als especuladors de 'chicharros' pressionar tant a l'alça com a la baixa el preu del valor", remarca l'analista d'XTB, Darío García.

Aquest expert reconeix que la notícia ha estat "un revulsiu a curt termini", però adverteix que han de ser els pròxims resultats empresarials els que "justifiquin la diversificació". Explica que la mina explota matèries primeres amb les quals es fabriquen taulells i d'altres materials de la construcció i és una de les més grans d'Europa, encara que considera que "és molt complicat el propòsit futur per als resultats de l'empresa i de la seva gestió en el dia a dia".

Per anàlisi tècnica, l'expert de 'Bolsamanía', José María Rodríguez, destaca que després d'haver superat aquest dilluns la resistència dels 0,015 euros, la directriu baixista que uneix els màxims decreixents des de finals de 2013, "podem pensar en un moviment cap a la zona dels 0,03 euros".

BERKELEY I PHARMAMAR COMPLETEN EL PODI

Berkeley és l'únic valor que supera Urbas en el conjunt de l'any. És el líder indiscutible del mercat espanyol, amb una avanç del 217% i, a més, és l'única una altra companyia que permet invertir en el sector de la mineria. Encara que porta tres sessions sofrint, amb una caiguda acumulada del 17%, "presenta un bon nivell de suport i el més normal seria tornar a veure compres", segons apunta l'analista de 'Bolsamanía', César Nuez.

El podi el completa PharmaMar, amb una revaloració anual del 130%. La farmacèutica espanyola va perdre aquest dilluns el segon lloc després de retrocedir un 5%, just en el dia del seu debut a l'Ibex 35, veient-se arrossegada per les fortes pèrdues del 3,5% que va sofrir el principal selectiu espanyol.

A més d'aquests tres valors, Solaria és l'altra companyia que observa un repunt de tres xifres, sumant un 119% des que va començar 2020. Per darrere, entre els més destacats es troben Reig Jofre (+65%), Deoleo (+48%), Cellnex (+44%) i Gamesa (+40%).

Noticias relacionadas

contador