ep un panel del ibex 35 en el palacio de la bolsa a 30 de agosto de 2022 en madrid espana
Marta Fernández Jara - Europa Press

El Comitè Assessor Tècnic (CAT) va decidir aquest dilluns substituir Siemens Gamesa per Unicaja Banc a l'IBEX 35, i va explicar que l'entitat bancària entrarà al selectiu amb un coeficient aplicable del 80% i amb un total de 2.123.866.783 accions a efectes de càlcul de l'índex. Aquest canvi entrarà en vigor a partir del 27 de desembre. Les accions d'Unicaja han rebut aquest dimarts la decisió inesperada del CAT amb fortes pujades.

  • 1,30€
  • -0,23%

El CAT va comunicar aquesta decisió hores després que es conegués que Siemens Energy havia acabat el període d'acceptació de l'oferta pública voluntària d'adquisició (OPA) en efectiu de les accions en circulació de Siemens Gamesa amb una taxa d'acceptació del 77,88%. Com a resultat, la participació total de Siemens Energy a Siemens Gamesa pujarà fins al 92,72%.

L'organisme havia decidit l'exclusió temporal del valor Siemens Gamesa el 14 de desembre passat mentre no es coneguessin les condicions finals de l'OPA, amb la intenció de convocar una reunió extraordinària per "decidir la reinclusió de Siemens Gamesa a l'índex IBEX 35, amb el nou coeficient aplicable, si escau, o la substitució per un altre valor”, i finalment s'ha decantat per la segona opció.

D'aquesta manera, Unicaja es converteix en el sisè banc que integra l'IBEX 35, on s'uneix a Santander, Sabadell, Bankinter, BBVA i CaixaBank.

Aquest és el segon canvi que es produeix al selectiu espanyol des de començament de mes, ja que el 12 de desembre passat el CAT va decidir que PharmaMar en sortís -s'ha fet efectiu aquest dilluns- i el seu lloc fos ocupat per Logista, que va entrar-hi amb un coeficient aplicable del 80%.

A més, l'organisme ha decidit a la reunió extraordinària d'aquest dilluns incloure també Unicaja a l'IBEX 35 Bancs, també amb un coeficient aplicable del 80%. L'entitat bancària deixa així el lloc que ocupava a l'IBEX Medium Cap, i el lloc serà ocupat per Talgo, amb un coeficient del 100% i un total de 123.442.425 accions.

L'efecte dòmino provocat per aquest moviment el completa la sortida de Talgo de l'IBEX Small Cap i l'entrada de Nextil, amb un coeficient del 40% i 137.789.732 títols.

Noticias relacionadas

contador