ibex-35
Europa Press

L'Ibex tanca aquest divendres una setmana que s'ha caracteritzat per les anades i vingudes, però dins d'un rang molt estret. Va arribar l'estiu per al selectiu espanyol i caldrà veure si la setmana vinent, amb un veritable devessall de resultats empresarials a Espanya (especialment entre el 25 i el 27), aconsegueix sortir d'aquesta letargia. En el transcurs d'aquests tres dies anunciaran els seus comptes Santander, BBVA, CaixaBank, Bankinter, Bankia, Sabadell, Telefónica o Repsol, entre molts altres.

  • 11.083,40
  • -0,64%

La setmana ha estat marcada per aquesta cimera al més alt nivell entre Donald Trump i Vladimir Putin que amb prou feines va tenir impacte al mercat. La política també serà tema clau en el tancament de la setmana, en aquest cas la 'local'. El congrés del PP en el qual es decidirà qui serà el seu nou president (Soraya Sáenz de Santamaría o Pablo Casado) serà el més seguit aquest divendres, encara que previsiblement tampoc tindrà cap impacte en l'Ibex.

"El fet que els nostres veïns europeus cotitzin prop de resistències importants deixa la porta oberta al fet que decideixin prendre's un merescut descans. I no dubtin que, si ells decideixen corregir, nosaltres, que estem molt més febles, ho farem també. I pot ser que amb major violència. Encara que, per desgràcia, ja estem més que acostumats a la major feblesa del nostre Ibex", assenyala l'expert de 'Bolsamanía', José María Rodríguez.

Amb tot, les borses europees cauen ara lleument (Ibex: -0,30%. 9.694 punts) després que Wall Street finalitzés aquest dijous amb retallades del 0,4% de mitjana i que a Àsia hagin predominat els nombres verds.

"Els comentaris del president dels EUA, criticant el ritme de les pujades dels tipus d'interès de la Fed, així com la fortalesa del dòlar nord-americà, en particular enfront del yuan xinès i l'euro, van fer que el dòlar nord-americà descendís des dels seus nivells més alts d'aquest any. Els mercats d'EUA també van baixar per les mateixes raons", assenyala Michael Hewson, analista cap de CMC Markets a Londres.

"Tradicionalment, els presidents dels EUA no han de fer comentaris sobre la política monetària donada la independència de la Reserva Federal, no obstant això, aquests no són temps tradicionals i, encara que els comentaris han sorprès i han provocat moltes crítiques, a llarg termini és poc probable que retardi la trajectòria dels tipus d'interès de la Reserva Federal, alguna cosa al que el president haurà d'acostumar-se", afegeix aquest expert.

Finalment, destacar que aquest divendres hi ha venciment mensual dels contractes de derivats, la qual cosa sempre distorsiona el comportament del mercat d'explicat, recorden els experts de Link Securities. En la jornada se seguiran publicant resultats empresarials, mentre que no hi ha dades macros rellevants.

contador