ep galan da la bienvenida a la nueva competenciasector electrico iberdrolatiene miedo
IBERDROLA - Archivo
11,46€
  • -0,07€
  • -0,61%

UBS considera que les "preocupacions recents sobre la situació macro del sud d'Europa afegeixen més pressió sobre l'acció" d'Iberdrola, a la qual donen un preu objectiu de 8,8 euros, per sota dels 9,2 euros en què es mou aquest dijous, en una sessió durant la qual cau al voltant d'un 0,3%. Els analistes donen als seus títols una recomanació de 'neutral'.

Iberdrola, amb presència de negoci a Espanya, Regne Unit i els EUA, "està exposada a la regulació d'energia i gas, preus de l'energia, tipus d'interès i productes bàsics en diverses regions". De fet, gairebé un quart de l'Ebitda d'Iberdrola es genera a partir de negocis renovables que depenen en gran mesura dels suports reglamentaris, explica UBS.

D'altra banda, l'entitat creu que els acords de compra d'energia renovable "s'estan tornant importants", tot i que "encara es necessita un nou disseny de mercat", i proporcionen "un mètode perquè els desenvolupadors renovables fixin els ingressos durant un període de temps, abans o després de la posada en marxa d'un actiu, la qual cosa al seu torn facilita el finançament (o el refinançament)". Per això, afegeixen, els acords de compra d'energia renovable poden suposar "una ruta alternativa" independentment dels esquemes governamentals.

Iberdrola veu una creixent demanda d'acords de compra d'energia renovable corporatius a Europa "impulsats per la reducció o estabilització de costos", però també pels "objectius de sostenibilitat". Així, segons destaca UBS, Iberdrola veu dues tendències. Una és la que les empreses volen que els acords de compra d'energia renovable tinguin 'addicionalitat', és a dir, saber que el seu contracte porta nova energia neta al mercat. L'altra és el creixent interès en aquests acords per actius al propi lloc dels clients.

Des d'UBS esperen que els acords de compra d'energia renovable "juguin un paper cada vegada més important". No obstant això, afirmen que "no són suficients per finançar tot el creixement renovable que esperem, ja que la mida del mercat està limitada per la demanda de les empreses amb un crèdit prou bo".

Noticias relacionadas

contador