les-propos-de-trump-menacent-la-securite-des-journalistes-selon-l-onu

El president dels Estats Units, Donald Trump, ha advertit aquest dijous que "el mercat col·lapsaria" si s'inicia un procés d’'impeachment' o judici polític contra ell al Parlament, després que el seu exadvocat Michael Cohen hagi reconegut que va cometre irregularitats durant la campanya prèvia a les eleccions de 2006.

Cohen ha admès sota jurament que va pagar grans sumes de diners a dues dones per ordre de Trump i en plena campanya

"No sé com es podria jutjar algú que està fent una molt bona feina", ha esgrimit Trump en una entrevista amb la cadena Fox News, en què ha sortit al pas del debat obert després de la confessió de Cohen, del qual el president ha intentat desmarcar-se durant els últims dies. "Si alguna vegada em jutgessin, crec que el mercat col·lapsaria, crec que tothom seria molt pobre", ha afegit el mandatari, ferm defensor d'unes reformes econòmiques que, segons ell, han revertit el declivi en què havien sumit els demòcrates als Estats Units.

Cohen ha admès sota jurament que va pagar grans sumes de diners a l'actriu porno Stormy Daniels i la model Karen McDougal per ordre de Trump i en plena campanya. Les dues dones han assegurat que van mantenir relacions amb l'ara president, que ha desmentit ser l'instigador d'aquests pagaments i ha negat que aquests suposessin cap delicte.

Per ara els principals líders del Partit Democràtic s'han mostrat reticents a iniciar un procés d’'impeachment' contra el president al Congrés, un procés complex i al qual només s'ha recorregut en dues ocasions als Estats Units, contra Andrew Johnson el 1868 i Bill Clinton el 1998.

DEFENSA MANAFORT

El repudi públic de Trump cap a Cohen contrasta amb la fèrria defensa del seu excap de campanya Paul Manafort, condemnat aquesta setmana per vuit càrrecs, entre ells frau bancari i fiscal. El president no ha amagat que té la potestat per indultar.

Trump ha aprofitat l'entrevista per reiterar les seves crítiques contra el Departament de Justícia i contra el fiscal general, Jeff Sessions, al qual no perdona que recusés en les investigacions obertes per la presumpta ingerència de Rússia a les eleccions. Trump se sent víctima d'una "caça de bruixes" i en culpa tant l'oficina de Sessions com l'FBI.

"Vaig posar un fiscal general que no s'ha fet amb el control del Departament de Justícia", ha dit Trump, per tot seguit matisar que prefereix no interferir en els assumptes d'aquesta oficina. "Seguiré sense implicar-m’hi i potser sigui el millor", ha postil·lat el mandatari.

Noticias relacionadas

contador