• Donald Tusk, Presidente del Consejo Europeo, dijo que hubo una 'discusión tranquila y seria' sobre las consecuencias del Brexit
  • Monsanto ha solicitado a Bayer aumentar su oferta de adquisición
bolsa madrid ibex

Obertura a la baixa de les borses europees després de la sessió de fortes pujades. Els principals índexs cotitzen en vermell després de dues sessions en la qual els mercats han recuperat part de les fortes caigudes que es van produir després del Brexit. L'Ibex obre amb pèrdues properes a l'1% i lluita per mantenir els 8.000 punts.

  • 11.327,70
  • 0,25%

Els mercats europeus vénen d'una jornada en la qual van aconseguir remuntar malgrat la incertesa procedent del Regne Unit i la seva futura relació amb Unió Europea després de la decisió de sortir del bloc comunitari. Aquests sòlids guanys també van tenir lloc als EUA, on el Dow Jones va aconseguir pujar un 1,64% fins als 17.694 punts.


A Àsia, les borses han continuat el ral·li mundial que es va viure en la sessió de dimecres, amb els mercats recuperant-se lleument de la caiguda post-Brexit. El Nikkei de Japó puja un 0,06%, perdent gran part dels guanys al tancament mentre que la Xina tanca pràcticament plana.


LA SORTIDA DE REGNE UNIT NO SERÀ FÀCIL


Els caps dels 27 estats membres de la UE es van reunir dimecres, ja sense el Regne Unit, per discutir els propers moviments del bloc després del referèndum. Donald Tusk, President del Consell Europeu, va dir que va haver-hi una "discussió tranquil·la i seriosa" sobre les conseqüències del Brexit i va reiterar que no hi haurà negociacions amb el Regne Unit sobre qualsevol relació futura fins que el país no notifiqui formalment a la UE la seva intenció de sortir-ne. També va dir que el Regne Unit no podia ser membre "aprofitat" en futures converses. "Els líders van deixar molt clar que l'accés al mercat únic requereix l'acceptació de les quatre llibertats, inclosa la llibertat de moviment. No hi haurà mercat únic a la carta", va dir en un comunicat. Mentrestant, la primera ministra d'Escòcia, Nicola Sturgeon, va declarar que se li va donar una audiència "comprensiva" a Brussel·les, on va fer el possible per trobar una manera de mantenir Escòcia dins de la UE, va informar Reuters.


En altres notícies, les filials de bancs nord-americans de Deutsche Bank i Santander han fallat test d'estrès de la Reserva Federal dels EUA de nou, amb els reguladors assenyalant "feblesa substancial" a la seva planificació de capital.


D'altra banda, Monsanto ha sol·licitat a Bayer augmentar la seva oferta d'adquisició, segons els informes, exigint un extra de 10 a 15 dòlars per acció, segons fonts anònimes citades pel diari alemany Handelsblatt. "Insiders" També van dir al periòdic que la megafusió dels gegants químics estaria en dubte després de produir-se el Brexit.


En l’àmbitl macroeconòmic es presenten dades sobre atur a Alemanya, balança per compte corrent a Espanya, PIB del Regne Unit, IPC de la Zona Euro i caldrà estar atents a les declaracions Mark Carney, governador del Banc d'Anglaterra (BoE) i James Bullard, membre del FOMC.

contador