petrole-premiere-hausse-de-l-annee-pour-la-production-de-l-opep

L'OPEP (Organització de Països Exportadors de Petroli) ha aprofundit encara més en la seva previsió mundial de demanda petroliera: del 6,8% pronosticat fa un mes al 9,1% actual recollit al seu últim informe.

La crisi del coronavirus continuarà destruint demanda de petroli i ho farà a un ritme major de l'esperat, segons l'organisme integrat per la major part dels grans productors de petroli mundials.

Segons els càlculs de l'OPEP, el món consumirà enguany una mitjana de 90,59 milions de barrils al dia, és a dir, 9 milions de barrils diaris menys que fa un any. Així ho recull l'últim informe mensual de previsions publicat per l'organisme aquest dimecres i presentat a la seva seu de Viena.

Per al segon trimestre de l'any, l'OPEP pronostica un enfonsament encara major de la demanda: del 17,26%. Serà llavors quan el consum s'enfonsi fins als 81,30 milions de barrils diaris, enfront dels 98,56 milions de barrils consumits al dia en el mateix període de l'any anterior.

La notícia està sent recollida amb lleus pujades pel Brent i el West Texas, referències a Europa i els EUA, respectivament. Cal recordar que l'Aràbia Saudita i Rússia, els dos majors productors d'esquist del món al costat dels EUA, s'han compromès recentment a preservar l'estabilitat de l'or negre.

Noticias relacionadas

contador