• Tots els 'blue chips' de l'índex espanyol cotitzen en números vermells el 2016
  • El 62,5% dels analistes recomana comprar accions d'Inditex, mentre que només el 2% aconsella vendre valors d'Iberdrola
Ibex 35 bolsa

L'IBEX-35 està trobant molt a faltar el 2016 una major empenta dels seus cinc pesos pesants. Tots, sense excepció, cotitzen en negatiu. I tots, també sense excepció, tenen marge per pujar, segons el consens de mercat que recull Bloomberg.

De tots ells, Telefónica i BBVA són els que posseeixen un major potencial alcista. En concret, el preu objectiu que els experts fixen per a la companyia de telecomunicacions presidida per José María Álvarez-Pallete és de 10,81 euros, davant els 8,932 euros als quals cotitza ara. Per tant, els títols compten amb un potencial alcista del 21,03%. A més, el 51,3% dels analistes que segueixen al valor aconsella comprar els títols de l'operadora, mentre que el 15,4% recomana vendre.

Dels cinc pesos pesants de l'IBEX-35, Telefónica i BBVA són els qui posseeixen un major potencial alcista

En el cas del banc presidit per Francisco González el preu que atorguen els experts és de 6,17 euros, davant els 5,199 euros actuals, de manera que el seu marge de pujada és del 18,68%. El 42,1% dels experts recomana comprar accions de BBVA, mentre que un 15,8% aconsella vendre.

TAMBÉ AMB POTENCIAL

A més de Telefónica i BBVA, Banco Santander, l'elèctrica Iberdrola i el grup de distribució de moda Inditex són els altres valors que completen el quintet de pesos pesants de l'índex espanyol i, segons els analistes, també tenen marge per pujar.

L'entitat bancària presidida per Ana Patricia Botín, el preu objectiu de la qual és de 4,24 euros i el de mercat de 3,718 euros, mostra un potencial de retorn del 14,9%. En aquest sentit, tot just el 16,7% dels analistes recomana vendre els seus títols, mentre que més del 36% aconsella comprar.

Iberdrola té un potencial del 10,27%, amb un preu de mercat de 5,922 euros i un preu objectiu de 4,24 euros. Si és el cas, més de la meitat dels analistes aconsella comprar, el 55,6%, mentre que només el 2,8% creu que és millor vendre accions de la companyia presidida per Ignacio Sánchez Galán.

Finalment, la companyia presidida per Pablo Isla és la que els experts creuen que té un menor marge per pujar. Així, el seu potencial és del 6,59%, amb un preu objectiu de 33,49 euros i un preu de mercat de 31,42 euros. Per contra, posseeix el major percentatge d'analistes que recomana comprar els seus títols, fins al 62,5% del total, davant el 10% que aconsella vendre.

PLE AL VERMELL

La pitjor part se l'enduu BBVA, seguit de Banco Santander i Telefónica

Encara que tot els pesos pesants de l'IBEX amaguen potencial en borsa, aquest marge no respon tant a la confiança dels analistes com a la debilitat que estan mostrant el 2016. De fet, tots acumulen pèrdues en borsa des de començaments d'any.

La pitjor part se l'emporta BBVA, amb un descens del 22%, el segueix de prop l'altre banc, el Santander, amb una caiguda del 18%. Telefónica retrocedeix un 12,5% i Iberdrola es deixa un 9,5%. El pes pesant que està més a prop dels números verds és Inditex, que fins a la data cedeix un 1%.

contador