• Yellen va dir que l'opció d'apujar els tipus ha crescut els últims mesos
Tokio Japón Tokyo Japan Nikkei Bolsa 630

Tancament mixt a les borses asiàtiques avui dilluns, després d'acabar divendres passat Wall Street amb to baixista. El culpable no és sinó la Reserva Federal (Fed), que ha omplert de dubtes els inversors arreu del món. La presidenta de la Fed, Janet Yellen, va dir que l'opció d'apujar els tipus ha crescut els últims mesos, mentre que d'altres membres del banc central també es van pronunciar en la mateixa línia, deixant clar que les properes dades econòmiques que es coneguin seran determinants.

  • 37.934,76
  • 0,81%

Així, el Nikkei 225 ha pujat un 2,3% per la debilitat del ien i després que el governador del Banc del Japó, Haruhiko Kuroda, assenyalés en el simposi Jackson Hole, en el qual prèviament havia parlat Yellen, que encara hi ha un ampli marge per suavitzar les condicions monetàries incloent una retallada de tipus més profunda en terreny negatiu.

Per la seva banda, el Shanghai Composite (+ 0,9%) s'ha recuperat des dels mínims que havia marcat gràcies al major augment dels beneficis industrials en quatre mesos, fet que l'ha ajudat a reduir les pèrdues. Per la seva banda, el Kospi de Corea va caure un 0,24%, mentre que a Hong Kong, l'índex Hang Seng ha caigut un 0,3%.

contador