• El índice Nikkei 225 de Japón se apunta un 1%
  • En China, las acciones han cerrado a la baja, con el compuesto de Shanghai perdiendo un 0,18% y el Shenzhen cayendo un 0,04%
Japan Japon

La majoria de mercats asiàtics han avançat en la sessió del dimarts acompanyats pels preus del petroli, que en la sessió de dilluns van experimentar un important repunt en la cotització per aconseguir els 49 dòlars per barril, en el cas del Brent.

L'índex Nikkei 225 del Japó s'apunta un 1%, probablement impulsat en part per un ien lleugerament més feble. El dòlar s'ha anat fins a gairebé els 109 iens.


A Austràlia, l’ASX 200 ha pujat un 0,44%, com una pujada de l'1,32% en el subíndex de materials i un guany del 2,82% en el subíndex d'energia que ha estat compensada per la caiguda de l'índex financer del 0,07%.


"Els mercats semblen estar en un lloc relativament dolç, amb un dòlar cada vegada més fort als EUA i el repunt de les matèries primeres", ha dit Angus Nicholson, analista de mercat d’IG. "Molts inversors han estat predient un retrocés als mercats, però malgrat tota la negativitat, els mercats han seguit pujant".


A Corea del Sud, l'índex Kospi ha caigut lleument (-0,06%), pressionat per caiguda del 2,17% de Posco després que Reuters informés que Nippon Steel vendrà 1,5 milions d'accions de la siderúrgica, reduint la seva participació fins al 3,32%.


Les accions de Hong Kong han pujat, amb l'índex Hang Seng avançant, un 0,22%. A la Xina, les accions han tancat a la baixa, amb el compost de Xangai perdent un 0,18% i el Shenzhen caient un 0,04%.

contador