• El Shanghai Composite chino remonta y evita las pérdidas
  • Los inversores siguen atentos al petróleo, a Wall Street y a Draghi
Nikkei

Les borses asiàtiques viuen una jornada de guanys aquest dijous, enmig d'un millor sentiment generalitzat envers els mercats amb el rebot del petroli i els resultats millor de l'esperat a Wall Street.

No obstant això, la borsa xinesa va obrir amb pèrdues, que van anar minvant progressivament fins a situar-se en positiu, amb lleus pujades per al Xangai Composite.


Per la seva banda, el Hang Seng, principal índex de la Borsa de Hong Kong, es mou amb alces properes al 2%.


L'índex destacat de la regió torna a ser el Nikkei, enmig de les expectatives que ha creat el Banc del Japó a través del seu governador, Haruhiko Kuroda, de possibles nous estímuls. El selectiu de la Borsa de Tòquio es dispara més d'un 2%.


Les accions de Mitsubishi pugen un 1,73%, després d'enfonsar-se un 15,6% dimecres en la major caiguda intradia des de juliol de 2004, a causa de les informacions sobre la falsificació dels resultats de les emissions contaminants dels seus vehicles.


REFERÈNCIES ESTRANGERES


Els inversors vigilen el que succeeix a Wall Street amb els resultats empresarials. Les últimes referències han estat positives ja que han superat les expectatives i augmentat l'apetit pels actius de risc, fet al qual ha contribuït també el petroli amb un rebot de més del 3%.


El mercat també vigilarà el que digui Mario Draghi després de la reunió del Banc Central Europeu (BCE) pel seu possible impacte sobre l'euro i els diferents tipus de canvi. Aquest dijous, el ien japonès cau un 0,2% fins als 109,61 dòlars, mentre el iuan xinès puja un 0,14% fins als 6,4777 dòlars.

contador