• Las bolsas asiáticas rebotan animadas por el precio del petróleo
  • Los inversores deciden comprar tras las fuertes pérdidas de las últimas semanas
  • El selectivo japonés ha subido un 5,88%, hasta 16.958 puntos
Nikkei

Les principals borses de la regió Àsia-Pacífic han tancat la sessió amb guanys generalitzats, molt importants en el cas del Nikkei japonès, que ha rebotat gairebé un 6% i ha pujat prop de 1.000 punts en una sola jornada.

Els inversors asiàtics han decidit comprar en totes les places, encara que els guanys no han estat tan forts com a Japó. Recordem que el selectiu japonès s'havia desplomat més d'un 20% des dels màxims de 2015 i havia estat un dels índexs més castigats a la regió.
Els guanys a Europa i Wall Street i el rebot del preu del petroli han animat als inversors, que han decidit aprofitar les últimes caigudes per tornar a entrar al mercat a preus més atractius.


EVOLUCIÓ DELS PRINCIPALS MERCATS


Al Japó, el Nikkei ha pujat un 5,88%, fins a 16.958 punts.


A Xina, el Xangai Composite puja un 1,1%, fins a 2.911 punts.


A Austràlia, puja un 1,07%, fins a 4.916 punts.


EL IUAN, UNA DE LES PRINCIPALS PREOCUPACIONS PER ALS MERCATS


"Un dels principals objectius a llarg termini de la Xina és la internacionalització del iuan com a mitjà de canvi i reserva de valor. Una forta devaluació afebliria la confiança en la moneda xinesa i, en última instància, seria contraproduent", expliquen els experts d’Ebury.


UNA FORTA DEVALUACIÓ DEL IUAN SERIA CONTRAPRODUENT


"Així mateix, un iuan més feble seria contrari a l'objectiu de reequilibrar l'economia xinesa deixant de banda la inversió i fomentant el consum intern. Tenint en compte l'anterior, vam seguir creient que les autoritats xineses perseveraran en el seu objectiu implícit de mantenir l'estabilitat del iuan pel que fa a la seva cistella ponderada de divises, la composició de les quals estimem al voltant d'un 45 % de dòlars nord-americans, un 30 % d'euros i un 20 % de iens japonesos.


Mentrestant, probablement seran usats mesures administratives i controls de capital reforçats per descoratjar la fugida de capitals, en lloc de devaluar la moneda. Atès que la divergència de postures en matèria de política monetària entre el Banc del Japó, el Banc Central Europeu i la Reserva Federal pressionaran a la baixa el ien i l'euro enfront del iuan, pronostiquem únicament pèrdues graduals del iuan pel que fa al dòlar nord-americà en relació als nivells actuals", afegeixen aquests experts.

contador