Cierre de Asia

Tancament sense gaire canvis a les borses asiàtiques, on els principals índexs japonesos i xinesos han tancat pràcticament on van començar la sessió. Després d'un inici de jornada en negatiu, les accions han aconseguit recuperar-se, acompanyades de les bones dades d'ocupació i de despesa de les llars al Japó.

  • 17.746,91
  • 0,54%
  • 37.934,76
  • 0,81%

El Nikkei 225 japonès acaba la sessió pràcticament pla, amb caigudes del 0,07% per quedar-se als 16.725 punts. A Hong Kong, l'índex Hang Seng és el que més avança i puja un 0,87%. A l'altre costat de l'estret de Corea, el Kospi finalitza amb un 0,40% en positiu i en els mercats de la Xina continental, el compost de Xangai repunta un 0,12%.

En els mercats de divises, el ien s'ha depreciat relativament contra la moneda nord-americana, cotitzant a 102,13 iens a canvi d'un dòlar. A més, la divisa nord-americana s'ha apreciat respecte a la cistella de les principals divises internacionals durant la matinada.

En els mercats internacionals, els inversors segueixen amb la mirada posada en el proper informe d'ocupació dels EUA, que podria decidir si es produeix la pujada de tipus d'interès per part de la Reserva Federal (Fed) al setembre. La presidenta de la Fed, Janet Yellen, en el seu discurs de divendres passat en el simposi econòmic de Jackson Hole, Wyoming, va dir que les perspectives per a l'economia dels Estats Units eren bones, però va afegir que la Fed tindrà molt en compte el proper informe d'ocupació com a indicador clau de la salut de la seva economia.

contador