• El parqué nipón permaneció cerrado el viernes por festivo, pero aún pesa la reunión del Banco de Japón
  • Caídas de más del 4% para los grandes exportadores, como Toyota, Honda o Nissan
Nikkei

Les principals borses asiàtiques viuen una jornada de caigudes, moderades pel Xangai Composite xinès, de més de l'1% per al Hang Seng de Hong Kong, i de més del 3% pel Nikkei, on segueix pesant en el sentiment dels inversors la decisió del Banc del Japó de dijous de mantenir la seva política monetària sense canvis, malgrat les expectatives de nous estímuls que havia creat les últimes setmanes el seu governador, Haruhiko Kuroda.

En concret, l'autoritat monetària va optar per mantenir la seva promesa d'augmentar la base monetària a un ritme de 80 bilions de iens anuals en una votació que es va saldar amb 8 vots a favor i un en contra. A més, va retallar de nou les seves previsions d'inflació interanual a causa de l'entorn de baixos preus de l'energia i va ajornar l'objectiu del 2% fins a ben entrat 2017 o principis de 2018, segons va informar en un comunicat després de la seva reunió corresponent al mes d'abril.


Cal tenir en compte que la Borsa de Tòquio va tancar divendres en ser festiu. Aquest dilluns ha estès les pèrdues de dijous (-3,6%) a mesura que també continua l'enfortiment del ien, fins als 106,5 dòlars. Les accions d'alguns dels principals exportadors del mercat, com ara Sony, Toyota, Honda o Nissan, es deixen més d'un 4% amb l'evolució del tipus de canvi.

CONTRACCIÓ DE L'ACTIVITAT MANUFACTURERA



El retrocés de la renda variable es produeix malgrat que el PMI Manufacturer se situa en 48,2 punts, dues dècimes per sobre de l'esperat, encara que marca un retrocés de l'activitat manufacturera a l'abril en quedar-se per sota de 50.


"Mentre persisteix la decepció del Banc del Japó per la seva falta d'acció al mercat japonès, el sentiment negatiu dels mercats globals s'ha filtrat a la regió, més encara amb el reescalfament del ien", opina Stephen Innes, operador d’Oanda, segons recull CNBC. L'expert espera que prossegueixi l'enfortiment de la divisa nipona.

contador