Cierre de Asia

Jornada negativa per a les borses orientals, que cauen en conjunt acompanyades de les paraules del president del Banc del Japó (BoJ) i pendents de la reunió de l'OPEP que començarà avui dilluns a Algèria.

  • 17.763,03
  • 0,09%
  • 38.405,66
  • 1,24%

Les borses asiàtiques tanquen amb caigudes pendents de les paraules de Haruhiko Kuroda, president del Banc del Japó (BoJ), que ha parlat sobre l'eficàcia de les mesures preses fins al moment per assolir l'objectiu d'inflació. També s'han comentat els nous reptes de política monetària, entre ells la manipulació de la corba de rendiments per millorar la rendibilitat dels bons a llarg termini i la possible aplicació de nous estímuls amb l'objectiu de treure definitivament l'economia de la deflació.

El Nikkei 225 japonès retrocedeix un 1,25% durant la jornada i és el pitjor índex dels principals asiàtics. El segueixen les caigudes de Hong Kong, on el Hang Seng es deixa un 0,91%. A Corea del sud, les caigudes del Kospi són del 0,37% mentre que als mercats de la Xina continental, el compost de Xangai perd un 1,16%.

Al mercat del petroli, els països de l'OPEP inicien l'esperada reunió d'Algèria, en què el tema central tornarà a ser el mateix que porta preocupant els mercats durant els dos últims anys, la sobreproducció. Encara que els analistes no tenen gaire esperances que hi hagi un acord per a una congelació de la producció, podria haver avenços en les negociacions.

contador