dl hong kong china special administrative region city hongkong hk dollar hkd skyline harbour dusk pb
Sharecast / Steven Yu via Pixabay

Tancament baixista a les borses d'Àsia, encara que lluny dels mínims del dia. El Hang Seng de Hong Kong ha liderat les caigudes, amb descensos propers al 2%, seguit per l'ASX australià, el Shanghai Composite xinès, el Nikkei japonès i el Kospi sud-coreà.

  • 19.073,71
  • -0,22%

Els índexs s'han allunyat dels mínims marcats a primera hora després que Credit Suisse hagi confirmat en un comunicat que "està prenent mesures decisives per enfortir de manera preventiva la seva liquiditat amb la intenció d'exercir la seva opció de demanar prestat al Banc Nacional Suís ( SNB) fins a 50.000 milions de francs suïssos, en el marc d'un Servei de Préstec Cobert, així com un servei de liquiditat a curt termini, que estan totalment garantits per actius d'alta qualitat”.

La sol·licitud d'assistència del banc helvètic ha servit per calmar una mica els nervis dels inversors asiàtics, tot i que el sentiment del mercat continua dominat per la incertesa.

Wall Street va tancar aquest dimecres amb caigudes, liderades novament pel sector bancari. First Republic Bank, entitat que va veure rebaixada la qualificació del seu deute a "escombraries" per S&P Global Ratings, es va desplomar un 21%.

Per part seva, Goldman Sachs va cedir un 3%, mentre que JP Morgan es va deixar un 4,7%. A més, l'índex S&P 500 Banks Industry Group Index va perdre un 3,6% durant la sessió.

A l'escena geopolítica, Corea del Nord ha llançat aquest dijous un altre míssil balístic, segons han indicat funcionaris sud-coreans. Es tracta de la tercera prova d'armaments d'aquest tipus aquesta setmana, en un moment en què Corea del Sud i els EUA fan exercicis militars conjunts que el govern nord-coreà considera una amenaça.

En altres mercats, el petroli rebota lleugerament després de la caiguda de dimecres. El West Texas repunta un 0,3% (67,80 dòlars) i el Brent rebota un 0,4% (73,98 dòlars). Per part seva, l'euro s'aprecia un 0,3% (1,0607 dòlars), i l'unça d'or baixa un 0,7% (1.917 dòlars).

A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys puja fins al 3,51%. Per part seva, el bitcoin avança un 1,3% (24.701 dòlars).

Noticias relacionadas

contador