Nikkei

Els mercats asiàtics han viscut una nova jornada mixta, amb una borsa japonesa a l'alça, factor associat a un ien més feble, i unes places xineses amb descensos que han suposat perdre una part del terreny guanyat ahir dilluns.

El Nikkei 225 ha recuperat la seva activitat normal després de tancar ahir per la celebració de la festivitat de l’equinocci de primavera i ha acabat la sessió amb una pujada de l'1,94% (17.048 punts), malgrat que aquestes últimes setmanes ha estat sota pressió a causa de la fortalesa del ien contra el dòlar.

A l'altre costat de l'estret de Corea, el Kospi ha acabat la sessió de manera plana, mentre que l'índex Hang Seng de Hong Kong ha pujat un 0,42%.

Els mercats xinesos, per la seva banda, que van pujar aquest dilluns després d'una relaxació dels controls sobre els préstecs de marge, han cotitzat amb caigudes: el Shanghai Composite ha caigut un 0,60%, i Shenzhen ha baixat un 0,41%.

Marcos Matthews, cap de recerca per a l’Àsia de Julius Baer, ​​ha subratllat, abans del festiu de Divendres Sant, que els mercats estan molt tranquils, però estables. «No hi ha cap raó real per vendre, a part del fet que es troben en nivells alts», assegura Matthews.

contador