• Aquest tipus de companyies es beneficien de forma més directa de la recuperació de l'activitat domèstica, dissenyen aquests experts
  • Malgrat el mal estiu, els bancs segueixen sent una opció d'inversió atractiva
broker750

Sobreponderar petites companyies enfront de companyies de gran capitalització. Aquesta és la tesi d'inversió que recalquen els experts d'Andbank al seu informe setmanal, una tesi que "ha funcionat almenys durant l'última dècada tant a Europa com als Estats Units", precisen.

"Les petites companyies estan menys exposades a les fluctuacions actuals de l'euro/dòlar. D'altra banda, es beneficien de forma més directa de la recuperació de l'activitat domèstica", assenyalen aquests analistes.

A més d'aquesta idea, els experts d'Andbank també posen el seu focus sobre el sector bancari. "Tot i un mes d'agost molt negatiu per al sector, el pitjor d'entre tots els sectors a Europa, amb una caiguda propera al 3,5%, seguim pensant que, en un entorn de normalització de tipus, hauria de ser una font de rendibilitat per a les carteres", assenyalen.

Les caigudes als bancs es deuen, fonamentalment, al descens de yields (rendibilitats) tant a Europa com als Estats Units però, segons l'opinió d'aquests experts, aquestes yields haurien de repuntar si es té en compte que s'allunya el risc d'un escenari deflacionista que portarà a una relaxació de les polítiques monetàries del BCE.

"A l'extrem més defensiu de l'univers d'inversió, l'equip d’Invesco està a favor del sector de telecomunicacions, en què veuen valoracions convincents i molta menys regulació hostil al sector en comparació amb anys anteriors", afegeixen aquests experts

MOVIMENT DESPRÉS D'UN ESTIU TRANQUIL

Al mercat espanyol, les companyies de petita capitalització comencen a despertar-se després d'un estiu de 'letargia'. Dins del Mercat Continu ha estat habitual veure moviments molt moderats durant aquest període estival però, amb l'arrencada del curs borsari, això ha canviat.

Prisa, Urbas, Duro Felguera, Liberbank... han estat algunes de les empreses que, per un motiu o un altre, s'han mogut en borsa durant les últimes jornades i, a més, ho han fet amb moviments molt destacats. Amb el començament de setembre, torna a ser habitual veure un parell de companyies pujant i caient amb força a cada extrem del continu seguides per un altre grup d'elles que igualment registren alces o retrocessos destacats. Aquest dilluns, per exemple, Urbas i Prisa pugen un 6% i un 5%, respectivament, i per darrere Fluidra suma un 4%, Amper, un altre 4%... A la banda més negatiu del Continu, Lingots Especials perd un 6%, Duro Felguera es deixa un 3,33%, GAM retrocedeix un 2,94%...

Noticias relacionadas

contador