dl wall street new york city wall st nyc new york stock exchange nyse nasdaq us usa united states of america trading finance unsplash
Sharecast / Roberto Junior via Unsplash

Wall Street cotitza amb signe mixt aquest dilluns després de tancar la setmana passada amb guanys i molt a prop dels màxims anuals registrats per l'S&P 500 i el Nasdaq dijous passat.

Els inversors continuen anticipant una solució per al sostre de deute als Estats Units, mentre els índexs nord-americans estan confirmant la superació de resistències importants.

En el cas de l'S&P 500, César Nuez, analista de Bolsamanía, indica que “va acabar dijous confirmant el senyal de fortalesa que estàvem esperant des de fa setmanes”. Així, després de superar els 4.195 punts, “per a les properes jornades sembla molt probable que puguem acabar veient una extensió de les pujades fins al nivell dels 4.325 punts”.

Sobre el Nasdaq 100, després de trencar la resistència de 13.720 punts, "confirma un canvi de tendència, cosa que ens fa pensar en una extensió de les pujades fins al nivell dels 15.000 punts", afegeix aquest expert.

SOSTRE DE DEUTE I REUNIÓ DEL G7

Pel que fa al sostre de deute, el president Biden i el president de la Cambra de Representants, el republicà Kevin McCarthy, es reuneixen aquest dilluns a la Casa Blanca per reprendre les negociacions, que van ser detingudes divendres passat.

Sobre la reunió del G7 del cap de setmana, “els comentaris de Biden van suggerir un descongelació imminent de les relacions entre els Estats Units i la Xina, i un suggeriment que el G7 no buscava desvincular-se de la Xina en termes de cadenes de subministrament, sinó més aviat 'desvincular-se del risc', proporcionant opcions alternatives", argumenta Richard Hunter, director de mercats d'AJ Bell.

D'altra banda, la dada més important de la setmana serà l'índex de preus del consum personal d'abril (PCE), que és la variable de preus més seguida per la Fed. “El consens d'analistes espera que el PCE general hagi repuntat lleugerament en termes interanuals i que el seu subjacent s'hagi mantingut estable al mes", comenten des de Link Securities.

EMPRESES I ALTRES MERCATS

Meta, matriu de Facebook i Instagram, ha estat sancionada amb una multa de 1.200 milions d'euros per incomplir les normes de privadesa de la Unió Europea (UE).

Per part seva, Micron Technology cau amb força després que l'Administració del Ciberespai de la Xina hagi vetat la compra dels seus xips per suposar un risc per a la seguretat nacional.

A més, el banc PacWest rebota després de vendre una cartera de 74 préstecs per a la construcció de béns immobiliaris amb un saldo principal de 2.600 milions de dòlars a una unitat de Kennedy-Wilson Holdings.

En altres mercats, el petroli West Texas cotitza pla (71,55 dòlars) i el Brent cedeix lleument un 0,08% (75,55 dòlars). Per part seva, l'euro s'aprecia un 0,13% (1,0816 dòlars), i l'unça d'or baixa lleugerament un 0,01% (1.981 dòlars).

A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es relaxa fins al 3,659% i el bitcoin baixa un 0,13% (26,865 dòlars).

Noticias relacionadas

contador