• El petroli cau al voltant del 0,7% i el barril Brent cotitza lleugerament per damunt dels 51,5
bolsa madrid ibex

L'IBEX-35 cotitza en positiu, per sobre del 0,3%, i supera el nivell dels 8.600, tot i que la banca mostra signes negatius. De fet, el valor que més cau és Banco Popular, ho fa per sobre de l'1%, seguit de Banc Sabadell, que cau al voltant del 0,7%, i Bankia, Bankinter i BBVA que experimenten lleugeres caigudes.

  • 90,10$
  • -0,39%

DAX

  • 17.766,23
  • -1,44%
  • 10.526,90
  • -1,50%

En canvi, els valors que estiren de l'índex espanyol cap zona verda són Abertis, ArcelotMittal i Acciona, que pugen al voltant de l'1,5%, i Ferrovial, Red Eléctrica i Repsol, que ho fan per sobre de l'1%.

Les borses europees cotitzen en línia amb el selectiu espanyol. Així, el Dax puja al voltant del 0,5%, mentre que el PSI 20 i el CAC 40 ho fan al voltant del 0,2% i l'FTSE 100 al voltant del 0,1%.

En el pla europeu, cal destacar que Deutsche Bank cau un 1% a la borsa alemanya i torna a perdre els 12 euros per acció, i la lliura ha reprès a l'octubre les seves caigudes al mateix temps que augmenta el temor a un 'Brexit dur' . En aquest sentit, IAG i Banc Sabadell són els dos valors més castigats pels moviments de la divisa.

El petroli experimenta lleugeres caigudes la jornada d'avui dilluns i el barril Brent cotitza lleugerament per sobre de 51,5 dòlars.

El petroli experimenta lleugeres caigudes la jornada d'avui dilluns i el barril Brent cotitza lleugerament per sobre dels 51,5 dòlars. La possibilitat d'una retallada o congelació de la producció dirigida per l'OPEP segueix despertant els dubtes dels inversors, que no veuen del tot clar que els productors aconsegueixin un acord real per elevar els preus del cru.

DADES MACRO

A Alemanya s'ha publicat la balança comercial corresponent al mes d'agost, que ha presentat unes dades millors del que s'esperava. Les exportacions van augmentar durant aquest mes un 5,4%, davant el 3,4% previst pel consens d'analistes.

En l'àmbit empresarial, Samsung ha cancel·lat la producció del seu model Galaxy Note 7, després del gran nombre de casos de dispositius que estan experimentant problemes amb la bateria.

DEBATS ENTRE TRUMP I CLINTON

Als EUA, els debats entre els candidats a la Casa Blanca, Donald Trump i Hillary Clinton, segueixen centrant tots els focus. Després dels últims comentaris per part del candidat republicà publicats, en els quals realitza unes desafortunades declaracions en relació a les dones, sembla que la candidata demòcrata guanya terreny en la carrera presidencial.

contador