schroders building

Les perspectives de Schroders per a la renda variable europea de cara al 2022 són bones. "S'espera que la sòlida recuperació de la demanda recolzi els preus de les accions", apunta. Tot i això, la companyia adverteix que les coses es poden complicar a la segona part de l'any.

"Creiem que el fort impuls actual de les accions continuarà a principis del 2022. Les noves fusions i adquisicions podrien afegir un impuls addicional a mesura que les empreses aprofitin la seva última oportunitat per treure profit dels diners barats", anticipa. "No obstant, els riscos que plantegen la inflació i l'acció (o inacció) dels bancs centrals podrien augmentar a mesura que avanci 2022. Les empreses també s'enfrontaran a comparatives interanuals més dures pel que fa als beneficis trimestrals", avisa.

A això se suma el fet que els esdeveniments que tinguin lloc en altres economies –sobretot la Xina– també influiran en les rendibilitats de les borses europees, afirma Schroders. "L'economia xinesa s'ha alentit i, encara que és possible que es posin en marxa estímuls, es trigaran a notar-ne els efectes", precisa.

Al costat d'això, hi ha els riscos geopolítics. Les tensions entre els EUA i la Xina es podrien empitjorar, però hi ha riscos més propers, com demostra la crisi dels migrants a la frontera entre Bielorússia i la UE, explica. Les eleccions presidencials franceses del mes d'abril també seran seguides a prop pels inversors. "Els mercats borsaris es troben, en general, a nivells elevats, per la qual cosa un problema geopolític podria provocar fàcilment una reculada", assenyalen des de Schroders.

Tot i això, aquests experts creuen que Europa pot estar millor situada que altres regions per afrontar un any més difícil. "És una regió que ja té una elevada base de costos fixos, mentre que les que tenen costos variables sentiran un impacte més gran de les pujades. Els bancs europeus també podrien fer front a un entorn econòmic més difícil", conclouen respecte a les places del Vell Continent.

EUA: LES MILLORS OPORTUNITATS, EN EMPRESES PETITES

Als Estats Units, Schroders destaca que l'economia està creixent a un ritme estructuralment més gran que abans de la Covid-19, impulsada per la despesa dels consumidors, les inversions governamentals en infraestructures i la despesa de capital de les empreses.

"Les empreses podran aconseguir un creixement més gran dels ingressos i les que puguin mantenir els seus marges de beneficis seran les clares guanyadores", explica.

En aquest entorn, considera que les millors oportunitats es trobaran a les empreses de petita i mitjana capitalització, on el creixement i les valoracions són més atractives.

"Això es deu, en part, a la major part d'empreses que participen en l'economia nord-americana, així com a les oportunitats de creixement que no existien als darrers anys. A mesura que el creixement augmenta, el més gran abast i diversificació del mercat de petita i mitjana capitalització brindarà més possibilitats per obtenir més rendibilitats", conclou.

contador