• D'ells, 39 fons són de renda fixa, 20 mixtes i 29 fons de renda variable
fondos-de-inversion1

Morningstar ha publicat els fons espanyols de 5 estrelles del mes d'abril. Durant el quart mes de l'any, un total de 88 fons espanyols han aconseguit aquest ràting de la qualificadora. Les dues novetats d'aquest mes han estat la incorporació de Santander Renda Fixa S i Fonvalcem. D'altra banda, han desaparegut Altair i B&H.

El fons Santander Renda Fixa S està en la categoria de renda fixa i té una rendibilitat acumulada a l'any del 0,72%. El fons, gestionat per Alicia Esteban i María Contreras, es va crear al juny de 2014 i compta amb un patrimoni de 1.061 milions d'euros. La gestió pren com a referència el comportament de l'índex Merrill Lynch Spain Government 1-10yr (G5E0 Index) i inverteix en renda fixa pública i/o privada (incloent-hi dipòsits).

L'altre fons que ha aconseguit el ràting de 5 estrelles ha estat Fonvalcem. Aquest fons va passar el 2016 de ser un fons mixt a ser un fons de renda variable zona euro. El 2016 va tancar com el millor fons Morningstar en renda variable euro capitalització flexible, amb una rendibilitat superior al 14% i el 2017 es va convertir en el millor fons value del mercat espanyol.

Aquest fons, el dipositari del qual és Andbank, està gestionat per Lorenzo Serratosa, que és conseller delegat de Kau Markets, i per José Iván García i compta amb un patrimoni de 9,69 milions d'euros. La seva rendibilitat aquest any és del 2,18%. En aquest fons crida l'atenció que no hi ha cap posició en valors espanyols.

Segons les dades el 31 de març del 2018, la posició amb més pes en Fonvalcem és Burelle, empresa francesa dedicada al plàstic, amb el 5,61%. El segueix Synergie, també empresa francesa, amb un pes de 4,69% en el fons. El tercer valor més important en el fons és AurTech amb un 4,56%.

ALTAIR I B&H FLEXIBLE, ELS DOS FONS QUE DESAPAREIXEN

D'altra banda, aquest mes d'abril dos fons van sortir del ràting de 5 estrelles de Morningstar. Pel que fa a renda fixa, Altair ha estat el fons que no ha pogut estar a la classificació màxima. Aquest fons compta ara amb quatre estrelles Morningstar. A l'acumulat de l'any registra una rendibilitat negativa del 0,91%.

El dipositari d'Altair renda fixa és BNP Paribas i el gestor n’és Renta 4. El fons inverteix en actius de renda fixa, tant pública com privada, incloent-hi dipòsits i instruments del mercat monetari cotitzats o no, que siguin líquids. No obstant això, Altair sí que manté el seu fons Altair Patrimoni, que compta amb un patrimoni de 63 milions d'euros, tot i que també té una rendibilitat negativa.

L'altre fons que ha "sortit" d'aquest ràting ha estat de la categoria de fons mixtos: B&H Flexible. El fons compta ara amb 4 estrelles a Morningstar. B&H té un patrimoni d'una mica més de tres milions d'euros i la seva rendibilitat aquest any és de l’1,56%. Aquest fons es va crear el 6 d'octubre de 2017.

Noticias relacionadas

contador