• Santander Sostenible Accions està dirigit a inversors amb un perfil de risc més elevat
lola solana santander

Lola Solana ha estat l'escollida per gestionar el nou fons de Santander, després de l'èxit del Small Caps, que va ser el fons més rendible de la borsa espanyola el 2017. L'entitat càntabra ha llançat el fons Santander Sostenible Accions de renda variable europea. Aquest nou fons està dirigit a inversors amb un perfil de risc més elevat.

Solana també serà gestora de la cartera de renda variable de la gamma de fons mixtos llançada el gener: Santander Sostenible 1 i 2. La cartera del nou fons estarà composta per companyies europees, tant de l'Eurozona com del Regne Unit, Suïssa i altres països membres de la Unió Europea. Aquestes empreses estan especialitzades en sectors d'energia renovable, tractament de residus, reforestació, mobilitat, eficiència energètica, innovació tecnològica, envelliment de la població, salut, agroalimentació i connectivitat, entre d'altres.

La gestora destaca que busquen el millor per als seus clients i "creiem que la sostenibilitat genera valor". Així mateix, Solana ha assenyalat que amb aquesta gamma de fons volen demostrar que la rendibilitat és compatible amb la sostenibilitat, en línia amb l'estratègia i cultura de Santander, "un banc responsable, fermament compromès amb el creixement inclusiu i amb la cura del medi ambient".

La gestora destaca que busquen el millor per als seus clients i "creiem que la sostenibilitat genera valor"

Santander Sostenible 1 està dirigit a un inversor de perfil conservador amb un mínim del 75% de la cartera en valors de renda fixa pública i privada, i un màxim del 25% en renda variable, i Santander Sostenible 2 inverteix un màxim del 55% en accions i la resta en renda fixa. Els dos són gestionats per un sòlid equip de gestors que reflecteix les fortaleses i capacitats de Santander Asset Management, integrat en les àrees de Solucions d'Inversió, renda variable i renda fixa.

La gamma Santander Sostenible s'ajusta a una política d'inversió sostenible, que se sustenta en els pilars ASG (Ambiental, Social i de Govern Corporatiu) i en els principis de sostenibilitat financera. Aquests fons es construeixen després d'un profund anàlisi de l'univers d'inversió, durant el qual s'apliquen un ampli nombre d'indicadors ASG. Tot això, acompanyat de diferents elements de valoració financera per tal de seleccionar aquells actius més rendibles que presentin millors perspectives de sostenibilitat financera, ambiental i social. Aquest procés és supervisat de manera periòdica per un Comitè d'Inversions i Sostenibilitat, que vetlla, tant pel compliment dels objectius de sostenibilitat, com per l'evolució de la rendibilitat dels fons.

Amb aquests llançaments, Santander intensifica la seva aposta per la inversió sostenible i responsable, una àrea que ja lidera a Espanya. El 1995, Santander va constituir el fons Inveractivo Confiança, el primer fons d'Inversió Socialment Responsable (ISR) a Espanya. A l'actualitat, el Banc gestiona quatre fons ISR, tres a Espanya (Inveractivo Confiança, Santander Responsabilitat Solidari i Santander Solidari Dividend Europa) i un a Brasil (Fundo Ethical). Aquests fons s'apliquen criteris sostenibles i responsables per a la inversió, incloent-hi compromisos en relació als drets humans, laborals, socials i de respecte al medi ambient.

Des de l'any 2000, Santander té presència al Dow Jones Sustainability Index (DJSI), índex de referència en sostenibilitat a l'àmbit internacional, que mesura l'acompliment de les empreses en tres dimensions: econòmica, mediambiental i social. El 2017 Banc Santander va ser reconegut com un dels 10 bancs més ben valorats del món i el primer a Espanya pel seu comportament sostenible. A més, Santander Asset Management és cofundador de Spainsif (Fòrum d'Inversió Sostenible d'Espanya), on està representat pel seu equip especialitzat en ISR, integrat en l'àrea de Producte de la gestora.

Noticias relacionadas

contador