wallstreet

S’acceleren les caigudes a l'IBEX, que baixa més d'un 3%, mentre que Wall Street cau més d’un 2%, amb la vista posada en el suport clau de l’S&P 500, que es troba en el nivell de 1.867 punts, mínims del mes d'agost.

Aquest nivell de preus és molt important per al mercat a curt termini, ja que si l'índex cau per sota amb claredat, estaria confirmant una figura amb fortes implicacions baixistes, tant per al principal selectiu del món com per al conjunt de mercats mundials.

CONTINUEN LES FORTES CAIGUDES DEL PETROLI I LA INCERTESA POLÍTICA A ESPANYA

Mentrestant, a Espanya continua la incertesa política sobre el futur govern. Les últimes informacions apunten a un possible pacte entre PSOE, Podem i PNB que inclouria l'abstenció de Ciutadans, sempre que Podem renunciés al referèndum a Catalunya.

Al mercat del petroli, el cru continua caient. En aquests moments, tant el Brent com el WTI, de referència a Europa i als Estats Units, cauen més d’un 3% i perden els 28 dòlars per barril. Ara bé, hi ha experts que preveuen un repunt dels preus durant el segon semestre, com Mike Wittner, de Société Générale.

Segons recull la CNBC, Wittner ha comentat que «el preu del petroli pujarà durant el segon semestre del 2016, perquè, malgrat l'augment de la producció de l'Iran, esperem veure els primers senyals de reequilibri al mercat del cru».

ECONOMIA: DADES ECONÒMIQUES ALS ESTATS UNITS

Als Estats Units, la inflació interanual del mes es va situar en el 0,7% el mes de desembre, per sota del 0,8% esperat. Ara bé, la inflació subjacent (sense aliments ni energia) va tancar el 2015 en una taxa del 2,1%, en línia amb les previsions.

D'altra banda, els permisos de construcció del mes de desembre van superar les previsions, però els inicis d'habitatges del mateix mes es van situar per sota del que s’esperava.

EMPRESES: RESULTATS DE GOLDMAN SACHS

El gegant francès Vinci vol comprar part d'Abengoa, en concret el negoci d'enginyeria de l'empresa espanyola, que es troba en preconcurs de creditors, segons ha publicat Expansión.

El benefici de Goldman Sachs, ferit per la multa econòmica més important de la seva història després que la companyia hagi acordat amb el Departament de Justícia el pagament de 5.000 milions de dòlars.

ALTRES MERCATS

Els futurs del barril de cru Brent cauen un 2,5%, fins a 28,03 dòlars, al NYMEX.

Els bons del Tresor a 10 anys pugen 26/32 dòlars; la rendibilitat cau fins a l'1,967%.

L'euro cotitza pla a 1,0910 dòlars.

contador