• Els bancs es mouen en positiu després de fortes pèrdues les últimes setmanes
  • Deutsche Bank, principal culpable del sentiment negatiu, rebota des de mínims històrics
bolsa madrid ibex

El sector financer dóna treva als principals índexs de la Zona Euro, que cotitzen amb alces moderats a mitja sessió. L'IBEX-35 es mou per sobre dels 8.700 punts després de tres caigudes consecutives en les quals s'ha deixat gairebé un 3%.

  • 89,50$
  • 0,55%
  • 16,53€
  • -0,77%
  • 11.154,60
  • 1,56%

El sector bancari europeu segueix despertant dubtes, especialment en el cas del Deutsche Bank. El gegant alemany ha fet saltar les alarmes per enèsima vegada, movent novament el focus cap a la malmesa salut del sector financer. Les accions del banc d'inversió reboten aquest dimecres des de mínims històrics, amb alces del 2%.

Aquest repunt s'ha traslladat també a la borsa espanyola, on Santander i BBVA pugen al voltant d'un 1%, encara que la resta d'entitats cotitza amb signe mixt. El valor més destacat del dia, però, és Técnicas Reunidas, que es dispara més d'un 5% coincidint amb una millora en la recomanació per part de Goldman Sachs. Les metal·lúrgiques ArcelorMittal i Acerinox, juntament amb Repsol i Telefónica, també destaquen entre els valors amb millor comportament de l'IBEX-35.

Les borses compten amb pocs al·licients per pujar excepte l'atractiu de comprar a preus atractius després de les recents retallades

A la resta d'Europa, els principals índexs es mouen amb un signe i una intensitat similars a l'IBEX, en una jornada en què encara no es dissipen els dubtes sobre el sector bancari i no hi ha grans referències macro, de manera que "les borses compten amb pocs al·licients per pujar excepte l'atractiu de comprar a preus atractius després de les recents retallades", segons els analistes de Bankinter.

L'IRAN ALLUNYA LES POSSIBILITATS D'ACORD A L'OPEP

D'altra banda, en el mercat del petroli es manté l'esperança que en la reunió de l'OPEP es pugui arribar a un acord per congelar la producció de cru. No obstant això, els futurs de l''or negre' van tornar a caure dimarts al voltant d'un 3%, a causa de les tensions entre l'Aràbia Saudita i l'Iran, que es mostra reticent a retallar la seva producció. En aquesta sessió de dimecres, els futurs del Brent arrenquen amb pujades del 0,3% i cotitza a 46,66 $ el barril.

A Àsia, els mercats han tancat amb caigudes generalitzades tot i el tancament en positiu dels Estats Units. El Nikkei japonès ha estat un dels pitjors índexs de la sessió, retrocedint un 1,31%.

Des del punt de vista macroeconòmic, avui dimecres s'ha presentat a Alemanya l'índex Gfk de clima de consum, que ha llançat una dada pitjor del que s'esperava en caure per tercer mes consecutiu a causa del Brexit i de l'amenaça terrorista. Es situa així en 10,2 punts, dues dècimes menys que a l'agost.

A més, als EUA es publica la dada sobre comandes de béns no peribles corresponent al mes d'agost i els inventaris de cru de l'AIE. A això li acompanyaran les declaracions de diversos membres de la Reserva Federal dels EUA (Fed), entre ells la presidenta, Janet Yellen, a la qual seguirà el discurs del president del Banc Central Europeu (BCE), Mario Draghi.

contador