powell fed tipos

"Durant la recent reunió de la Fed al juliol, jo opinava, a l'igual que la majoria dels participants, que si l'economia evolucionava àmpliament com anticipàvem, podria ser apropiat començar a reduir el ritme de compra d'actius (tapering' aquest any".

Són les paraules de Jerome Powell, el president de la Reserva Federal dels Estats Units (Fed), durant el simposi econòmic de Jackson Hole. El dirigent prepara així el mercat per començar a reduir els estímuls monetaris aplicats per lluitar contra la pandèmia, i que actualment ascendeixen a compres de bons i actius hipotecaris per valor de 120.000 milions de dòlars mensuals.

"Hem dit que continuaríem amb les nostres compres d'actius al ritme actual fins que vegem un progrés substancial addicional cap als nostres objectius màxims d'ocupació i estabilitat de preus, mesurats des del desembre passat, quan vam articular per primera vegada aquesta guia. La meva opinió és que s'ha complert la prova de 'progrés substancial addicional' per a la inflació. També hi ha hagut un clar progrés cap a la màxima ocupació", ha afegit el banquer central més poderós del món.

Powell també ha destacat "el fort informe d'ocupació per a juliol, però també la major propagació de la variant delta" de la Covid-19. Per això, ha assegurat que "valorarem acuradament les dades entrants i els riscos en evolució", encara que ha afegit que "fins i tot després que finalitzin les nostres compres d'actius, les nostres elevades tinences de valors a més llarg termini continuaran recolzant condicions financeres acomodatícies".

Powell també ha precisat un factor important, en deslligar l'inici del tapering de futures pujades dels tipus d'interès. "El moment i el ritme de la propera reducció en les compres d'actius no tindran la intenció de transmetre un senyal directe pel que fa al moment de la pujada de l'interès, per la qual cosa hem articulat un procés diferent i substancialment més estricte."

"Hem dit que continuarem mantenint el rang objectiu per a la taxa de fons federals al seu nivell actual fins que l'economia arribi a condicions consistents amb l'ocupació màxim, i la inflació hagi arribat al 2% i estigui en camí de superar moderadament el 2%. Tenim molt de camí per recórrer per assolir la màxima ocupació, i el temps dirà si hem assolit una inflació del 2% de manera sostenible", ha sentenciat el dirigent.

LA FED VIGILARÀ LA INFLACIÓ

Sobre la inflació, que està marcant màxims dels últims 30 anys als Estats Units, Powell ha dit que "per descomptat, és un motiu de preocupació. Però aquesta preocupació es veu atenuada per una sèrie de factors que suggereixen que aquestes lectures elevades probablement resultin temporals. Aquesta avaluació és crítica i contínua, i estem monitoritzant acuradament les dades entrants".

En la seva opinió, "els bancs centrals sempre han enfrontat al problema de distingir els pics d'inflació transitoris de desenvolupaments més problemàtics i, de vegades, és difícil fer-ho amb confiança en temps real".

Així, ha afegit que "si la inflació elevada es converteix en una preocupació seriosa", la Fed "certament respondria i faria servir les seves eines per assegurar que la inflació es mantingui a nivells consistents amb el nostre objectiu".

Segons ha comentat, "les dades entrants haurien de proporcionar més evidència que alguns dels desequilibris entre l'oferta i la demanda estan millorant, i més evidència d'una moderació contínua de la inflació, particularment en els preus de béns i serveis que han estat els més afectats per la pandèmia".

Sobre el mercat laboral, ha anticipat que "esperem veure una creació d'ocupació sòlida i contínua. I aprendrem més sobre els efectes de la variant delta. Per ara, crec que la política està ben posicionada, tot i que com sempre, estem preparats per ajustar la política segons correspongui per assolir els nostres objectius".

Noticias relacionadas

contador