dl jerome powell generic 20240326 5
Sharecast / public domain image

"No necessitem tenir pressa per retallar" els tipus d'interès. Van ser les declaracions que va pronunciar divendres passat Jerome Powell, president de la Reserva Federal (Fed) dels Estats Units, després de conèixer l'evolució del deflactor de consum privat (PCE) durant el mes de febrer.

L'indicador de preus, la mesura d'inflació favorita de la Fed, va repuntar fins al 2,5% en taxa interanual des de l'anterior 2,4%, mentre que el PCE subjacent es va relaxar lleugerament fins al 2,8% des del 2,9%.

Segons els experts de Bankinter, aquest indicador va donar "nous senyals que l'última milla que falta per combatre la inflació serà la més difícil de superar".

"El nivell de preus queda ancorat al voltant del +3% i convida a pensar en una Fed que segueix insistint a guanyar més confiança en la bona evolució de la inflació, endarrerint l'inici del cicle de retallades de tipus", afegeixen aquests experts.

"És bo veure que alguna cosa s'ajusta a les expectatives", va afegir Powell en referència a la dada coneguda divendres passat.

Després de les declaracions, els futurs sobre els fons federals continuen assignant un 68% de probabilitats a una primera retallada dels tipus d'interès per part de la Fed al mes de juny.

"El fet que l'economia nord-americana estigui creixent a un ritme tan sòlid, i que el mercat laboral encara sigui molt, molt fort, dona a la Fed l'oportunitat de tenir una mica més de confiança que la inflació baixarà abans de retallar tipus", ha explicat Ipek Ozkardeskaya, analista de Swissquote Bank.

Noticias relacionadas

contador