ep fachadanueva pescanova
NUEVA PESCANOVA
0,40€
  • -0,02€
  • -3,89%

Els títols de Pescanova es disparen durant la sessió d'aquest dijous en pujar al voltant d'un 20%. Després del tancament del mercat de dimecres, la companyia va anunciar que va tancar el 2018 amb un resultat net de 5,4 milions d'euros, xifra que suposen 5,1 milions més que l'any anterior, i xifra en 41 milions d'euros les inversions realitzades.

Segons ha informat l'empresa en un comunicat, a més d'incrementar els seus beneficis, ha augmentat en un 5% les tones de productes del mar comercialitzats i ha arribat a les 177.000 tones.

Durant l'exercici 2018, Nova Pescanova va facturar 1.008 milions d'euros, xifra que suposa un 1% més que el 2017, i el resultat brut d'explotació (EBITDA) va arribar als 75 milions d'euros, "afavorit pels bons resultats en les divisions de pesca, comercial, aqüicultura de turbot, i amb impacte negatiu del negoci del llagostí, principalment en l'operació de Nicaragua".

D'altra banda, la multinacional ha informat que, l'any passat, s'han dut a terme diverses operacions de "desinversió en actius non core" previstes al Pla Estratègic, i que van afectar l'activitat de fabricació de farines, pinso i serveis marítims a l'Àfrica. "Amb elles, el procés de desinversions marcat en el Pla Estratègic 2016-2020 ha finalitzat", ha apuntat.

INVERSIONS

Pel que fa a les inversions, Nova Pescanova les xifra en 41 milions l'exercici passat. Entre aquestes inversions ha destacat l'ampliació del 15% al ​​45% de la seva participació en la companyia Abad Overseas, que compta amb tres plantes processadores de llagostí al sud-est de l'Índia, i l'acord inclou la comercialització progressiva del 100% de la producció de aquesta empresa en cinc anys.

Així mateix, entre les inversions han destacat la constitució de la companyia Katei Alimentació, que elabora menjar japonès i preparada per als canals 'venda al detall' i 'food service' a Espanya, juntament amb l'empresa Kabuki. I, en tercer lloc, s'ha referit a la compra de la societat Unickfish a Sud-àfrica, una societat comercial de venda a 'venda al detall'.

A més, Nova Pescanova va iniciar el 2018 la construcció de nous vaixells per renovar part de la seva flota, 3 per a la pesca de lluç a Namíbia i quatre per al llagostí a Moçambic. A això se suma el començament de la construcció del Pescanova BioMarine Center a O Grove (Pontevedra), el centre d’R+D+I d'aqüicultura d'Europa; i la implantació a Espanya d'un nou sistema d'informació i gestió empresarial amb l'eina SAP.

Noticias relacionadas

contador