ep el presidente del gobierno en funciones pedro sanchez acompanado de la ministra de transicion
Ricardo Rubio - Europa Press
11,57€
  • 0,03€
  • 0,22%

La Cimera de Clima (COP25) ha donat el tret de sortida. Des d'aquest dilluns, representants de 196 països estaran negociant a Madrid per intentar frenar l'emergència climàtica. Les energètiques han de ser les companyies que més s'han d'implicar en aquest procés i avui han estat patint en borsa.

De fet, la forta caiguda que ha viscut l'IBEX aquest dilluns, en cedir més d'un 2%, ha tingut les companyies energètiques entre les més perjudicades de la sessió. Iberdrola ha perdut d'un 3,74%, i s'ha convertit en la més castigada del sector i la tercera de l'índex. Per darrere se situen Endesa i Naturgy, amb retrocessos superiors al 3%. També Red Eléctrica i Enagás han caigut més d'un 2,4%; mentre que Acciona, focalitzada en energies renovables, ha baixat una mica més d'un 1%.

Totes aquestes companyies de l'IBEX també s'han vist perjudicades per l'efecte contagi de les accions d'RWE, que s'enfonsa més d'un 5%. L'energètica alemanya s'ha vist afectada per la reelecció de dos nous líders del partit socialdemòcrata alemany que s'ha produït aquest cap de setmana i que provoca inestabilitat política al país germànic perquè s'oposen a la gran coalició que ara hi ha al govern.

Noticias relacionadas

contador